AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar avslutar med vinst

Sista omgången i elitseriens grundserie avslutas med en 3-0 seger hemma mot Örkelljunga efter en match där Sollentuna endast blixtrar till i ett set men där spelet ändå räcker till seger. I både första och tredje set ligger Sollentuna under men lägger i den högre växeln just precis när det behövs. Slutresultatet blev 3-0 (28-26, 25-15, 27-25)


 

I första set hamnar Sollentuna under med 5-7 men är ändå först till första tekniska timeouten med 8-7. Därefter gör Örkelljunga två ryck till 10-13 och 13-16. Gästerna har även 17-22 samt 21-24, men därefter tar matchens lirare, Martin Yngerskog, tag i händelserna och sätter ett anfall och går därefter ner och servar fram sitt Sollentuna till setboll 25-24. Slutbollarna blir spännande där Sollentuna inte avgör förens på tredjebollen då Diego da Gama Felicissimo sätter setbollen.


I andra set händer det vid 4-4 och Sollentuna marscherar ifrån till 8-4 som blir till hela 16-8. Gästande Örkelljunga som skulle behövt 3 poäng i kampen om placeringar inför slutspelet förstår att det är kört och hänger en aning med huvudet. Sollentuna har en anfallseffektivitet på 81% medan gästande Örkelljunga bara lyckas förvalta 4 av 28 anfall. Setet slutar med 25-15 vilket är ganska snälla siffor.


I tredje set ligger Sollentuna under hela vägen fram till 18-20 då man går förbi till 21-20. Därefter ligger Sollentuna poängen före och har matchboll vid 24-23 men det är inte förens vid 26-25 som Dave Egan sätter matchbollen via ett block på Peter Lundgren.



Matchen igenom är det ett par saker som sticker ut. Kapten Yngerskog är som vanligt på spelhumör och bjuder på bra servemottag (73% positive och 64% excellent) på ett bra anfallsspel med 16 poäng. Peter Hodor har en dag att minnas med en bagger värd namnet i servemottaget där han spelar 94% positive och 67% excellent. Men dagens statement är – Diego is back! Diego da Gama Felicissimo har kanske inte en perfekt dag och samarbetet med passare Dave Egan kunde flutit bättre, men ändå gör Diego hela 18 poäng på 3 set.


Lars-Göran “Snillet” Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar segern så här:


– I en match där egentligen inte mycket talar för att vi borde vara fullt inspirerade visar vi ändå mycket som är positivt. Vi maler tillslut ner Örkelljunga i set ett och tre och därimellan spelar vi riktigt bra volleyboll. Martin gör återigen en strong insats och Diego gör en riktigt bra comeback match efter sin fotskada. Vinsten blir ett skönt avstamp inför slutspelet som kommer, men nu väntar en veckas träning med laget.


Nästa match, kvartsfinal 1:5:


Sollentuna – Habo, lördagen 5 mars kl 14:30 i Arena Satelliten


foto: Tage Olsin, Olsin Sportfoto