AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna avslutar hemma mot Örkelljunga

På lördag är det dags att avsluta grundserien i herrarnas elitserie i Volleyboll säsongen 2010/2011. 
Med bara en match kvar har Sollentuna chansen att nå 50 poäng i grundserien, vilken är en gräns som få lag nått tidigare säsonger. I Arena Satelliten kl 17:00 tar Sollentuna emot Örkelljunga som är i stort behova av poäng i slutomgången inför slutspelet.



Säsongen 10/11 kommer kanske att främst kommas ihåg för att det varit så otroligt jämnt i tabellens mittenskikt. Ett tag var det mindre än 4 poäng mellan andra till åttonde plats. Jämnheten har fortsatt in till slutomgången där mästerregisören Alfred Hitchcock själv inte kunnat få till en bättre spänning. Sollentuna, som redan ett par omgångar varit klara segrare i grundserien, möter ett lag som ligger på tredje plats, men som inte än är på säker mark. Linköping och RIG jagar båda två Örkelljunga och ligger 3 respektive 4 poäng bakom. Teoretiskt kan Örkelljunga hamna på plats 2-5 i serien, men plats 3 eller 4 är mest troligt.
 
Noterbart är att sedan Sollentuna spelade mot Örkelljunga senast (i den nionde omgången) har Örkelljunga endast en vinst på bortaplan och den kom mot seriejumbon Lund. Således behöver Örkelljunga börja vinna på bortaplan snart eller så kommer säsongen att vara över för deras del innan finalerna börjar då de i så fall inte får hemmaplansfavör i en eventuell semifinal.


Så här säger Johan Lindström, spelande andretränare i Sollentuna, inför matchen:
 
– När ett lag redan vunnit serien blir det alltid spekulationer, kommer de att göra sitt yttersta för att vinna? Vissa skulle kunna säga att vi själva kan styra över vilka vi vill möta i semifinal. Så fungerar det inte. Sollentuna kommer att ställa upp med bästa möjliga lag. Vi har en segersvit på 14 raka matcher som vi inte vill bryta när det är dags att börja slutspelet. Förlorar vi tre matcher i en slutspelsomgång är det fina resultat vi presterat hittills inte värt speciellt mycket. Skulle det dessutom vara så att vi i slutspelet kommer att möta Örkelljunga vill vi ha med oss bästa möjliga “win-loss” mot dem från säsongen.


– I Örkelljunga är det tre spelare som producerar mest poäng: Peter Lundgren, Andreas Fröjd och Joe Klein. Vårt mål är således att hålla nere poängskörden för dessa spelare.


Matchen spelas:


Sollentuna – Örkelljunga, lördagen 26 februari kl 17:00 i Arena Satelliten