Sollentunas C herrar reser sig på nio och vänder till vinst

Sollentunas C herrar hänger mot repen i bortamatchen mot Solna men reser sig på nio, eller snarare därefter, och vänder matchen till vinst. Därmed har man slagit Solna i de tre senaste mötena med 3-2. Denna gång blev segersiffrorna 3-2 (22-25, 23-25, 27-25, 25-18, 15-9)

Matchena mot Solna har utvecklat sig till riktiga derbymatcher med spänning, nerv och känsla. Att det är så märks då ingen vill vara borta och lagen är oftast fulltaliga. Det var denna gång ett färgstarkt hemmalag som hade kryddat uppställningen med två spännande nyförvärv.

Första set inleds ok fastän det skiner inte direkt om spelet. C herrarna har ledningen ändå med 16-13, men därefter blir man för passiva och slarvar betänkligt på enkla grejer som gratisbollar. För dålig kommunikation gör att hemmalaget Solna kan ta för sig och vinna första set med 25-22.

Ludde i servemottag och Niclas i block

Andra set följer ungefär samma mönster och Sollentuna ligger hela tiden poängen efter upp till 20-21 och förlorar med 23-25. Den rätta gajsten saknas och det börjar luta mot en snabb förlust i stället för en het derbymatch. I tredje set är avståndet större och C herrarna ligger under med 17-21 som blir till 19-21. Tmeout och rådslag, för här har man trots mindre bra spel trots allt en andra chans att förlänga matchen. Tyvärr rinner chansen bort och vid 20-23 hänger C herrarna bokstavligen talat på repen och är i det närmaste utslagna. Calle lyckas med en bra serverunda och från ingenstans känns det som har man helt plötsligt setbollar vid 24-23. Serve och bra blockspel gav 4 poäng på rad. Solna vil inte ge sig och det är först den tredje setbollen som man ger sig själv vidare liv i matchen.

Erik och Calle anfaller

Här händer det sen plötsligt att Sollentuna höjer sig och Solna trampar vatten. Från nästan ingenstans börjar man nu spela inspirerat där bl a Erik Forsgren är näst intill ostoppbar i 4:e set på vänsterkanten. Ledningen är stor med 13-6, 20-13 och setvinsten blir 25-18. För den tredje matchen i rad så går det till ett 5:e och avgörande set.

Skiljeset inleds med underläge 0-2 som Sollentuna vänder till 5-2 då C herrarna inte vill förlora i skilje igen. Man håller ledningen hela tiden och byter sida med 8-6 i ryggen. Men lite spännande blir det då SOlna vinner nästa poäng och ledningen krympt till 8-7. Därefter sätter Calle flera spikes på rad och ger laget en 12-9 ledning innan han själv går ner och för att serva. Matchen vinns via två blockpoäng och på ett konstigt men härligt sätt har C herrarna vänt från att på nio hänga på repen till att 1 timme senare vandra från Solnahallen som vinnare.

Niclas, Axel, Erik och Mackan släpper loss segerjublet.

Nu kvarstår bara den uppskjutna matchen borta mot Järnboås i serien.