Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas C damer vinner mot Stockholms Vingar B

Sollentunas C damer vinner en snabb och klar 3-0 seger över Stockholms Vingar B tidigt på söndagsförmiddagen i ett som vanligt aningen kylslaget Arena Satelliten. Segersiffrorna blev 3-0 (25-22, 25-21, 25-13).

Andra matchen på lika många dagar för C damerna var redan 09:30 på söndagsformiddagen. Skador, sjukdom och andra förhinder gjorde att bara fem ordinare tjejer var med och laget förstärktes av Sassa och Tina. De första två seten gick lite som försöken i 100 m i OS. Man öppnar med ett ryck, ser att man är i ledning och slår sedan av på takten och bevakar placeringen. Översatt till volleyboll betydde det en 11-6 ledning i första och 14-10 i andra. Ledningarna skapas via bra servetryck och bra kontroll i försvarsspelet.

Sandra och Klara i sammarbete samt servemottag av Tina

I bägge de två första seten så slår man av på takten lite väl mycket och släpper upp Vingar B till 20-19. När lednigen krympit som mest så avgör man första set via servess av Sandra, centeranfall av Gabbi och kantanfall av Tina. Andra set gör Sandra även där ett servess till 22-20 men det är istället Sophie som sätter dit setbollen med ett kantanfall.

Inför tredje set så var laget överrens om att inte släppa av på takten utan spela på hela vägen. Vid ställningen 5-5 så rycker man till 13-6 i Gabbis serve. Därefter ser man till att aldrig låta Vingar B vinna flera bollar på raken utan man vinner setet med 25-13.

Block av Klara och Carro samt anfall av Carro på pass av Sophie

Matchen igenom har man mycket bra servemottag där inhoppande Sassa och Tina har stor del i det. Klara och Gabbi jobbar hårt i mitten med block och anfall och för andra dagen i rad spelar C damerna tvåpassar system med Sophie och Sandra där de växlar mellan pass och anfall. Tina och Carro satte motståndarna ideligen under press med sina kantanfall som motståndarna oftast hade svårt att få stopp på. Det nykomponerade laget gjorde en klart godkänd insats och inkasserar 3 poäng.

Nu återstår bara två matcher i serien där man först möter Södertelge B hemma i B-hallen och sedan Bromma B hemma i Satelliten.