AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar tar raka 14:e segern borta mot Lund

Sollentunas Herrar tar 14:e raka segern i årets elitserie då man bortaslår Lund med 3-0 (25-18, 25-18, 25-19). Det är en match där Sollentuna inte kommer upp i helfart men som man ändå kontrollerar från start till mål. Nu väntar sista match i grundserien hemma mot Örkelljunga kommande lördag.

 


Det var ett så gott som komplett Sollentuna som reste ner till Lund för bortamatchen. En skillnad var att Dave Egan stannade hemma och coachade sitt damlag vilket betyde att Sebastian Thylander tillfälligtvis lämnade liberotröjan och återtog sin gamla passarsyssla. Något tecken på rostighet fanns där knappast och speciellt bakåtpassen till Diego da Gama Felicissimo och Martin Yngerskog fungerade speciellt bra.


Sollentuna startar första set bra och leder 8-5, 16-11 och har hela 21-12 och det borde egentligen blivit större siffror om inte herrlaget kopplade på autopiloten i slutet. Andra och tredje set är poängmässigt väldigt lika där Sollentuna skaffar sig en 4 poängs ledning i mitten på seten som man inte släpper ifrån sig utan så sakterliga drygar ut.


Genom hela matchen byter Sollentuna runt och när matchen vinns så har hela laget varit inne på banan utan att det påverkat spelet något nämnvärt. Martin Yngerskog är enda spelaren, tillsammans med Sebastian Thylander och liberon Peter Hodor, som spelar alla tre seten och visar varför han är lagkapten genom inspirerat och stabilt spel som gör honom till poängbäst med 14 poäng. 


Nästa helg avslutas mot Örkelljunga hemma där Sollentuna möter ett Örkelljunga som jagar poäng för att behålla tredjeplatsen och eventuellt också kunna med hjälp av andra resultat nå andraplatsen. Vid en förlust därimot så riskerar Örkelljunga att ramla längre ner i tabellen.


Nästa match:


Sollentuna – Örkelljunga, lördagen 26 februari kl 17:00 i Arena Satelliten.