Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Vinst hemma mot Svedala för Sollentunas Damer

Sollentunas damer tar fjärde raka vinsten när man spelar hemma mot Svedala. Det börjar illa med setförlust, men därefter fungerar det bättre i set två och tre. Fjärde set blir ett ställningskrig där Svedala har två setbollar innan Sollentuna kunde stänga matchen. Slutresultatet blev 3-1 (22-25, 25-17, 25-15, 27-25).

Första set började bra för gästande Svedala som med starkt servande fick Sollentuna i försvarsställning. Amerikanskan Kelsey Wirt hade ett bra första set men poäng från både höger- och vänsterkanten. Kelsey gjorde totalt 18 poäng i hela matchen. Ljuspunkten i första set för Sollentuna var Emmy Blouin som visade sitt kunnane på flera plan och tog 7 poäng i setet i en mix av tips, hårda anfall och block. Emmy blev näst bästa poängplockare för Sollentuna med 19 poäng.

Andra och tredje set gick mer enligt plan för Sollentuna och hemmalaget som tog en tidig ledning i bägge seten. Servemottagningslinjen med Cissi Skoog, Sara Mild, Emmy Blouin och Sofia Harlin spelade riktigt bra och gjorde livet lätt för passaren Anna Harlin. Centerspelet fungerade bättre och bättre genom matchen och totalt gjorde centrarna 15 poäng och hade endast 2 misstag.

Hemmapubliken i Sim- och Sporthallen fick valuta för pengarna i fjärde set då båda lagen höjde sig ett snäpp. Svedala tog en tidig ledning och höll till första tekniska timeouten med 8-6. Sollentuna gjorde ett ryck med bland annat bra servande av Anna Harlin som tog damerna upp i en 16-14 ledning i andra tekniska timeouten.

Därifrån bytte lagen sideouts och poäng tills Svedala hade setboll vid 24-23. Ett anfall från Sara Mild gav en av hennes 23 poäng för dagen och gjorde ställningen till 24-24, men Svedalas Mari-Liis Gruman gav Svedala deras andra setboll. Sara Mild gjorde återigen poäng och det var 25-25. Därefter avslutas matchen med ett Sollentuna block samt en anfallsmiss från Svedala och 3 sköna poäng tillade in på damlaget konto.