AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Jämn fight för C damerna borta mot Norrköping

Sollentunas C damar spelar borta mot Norrköping under lördagen och det blir blir en fight som inte avgörs förens på slutbollarna i femte set. Trots att man hämtat upp ett 0-2 underläge och har ledningen i slutbollarna i skilje faller C damerna med minsta möjliga marginal. Slutresultatet blev 2-3 (20-25, 11-25, 25-16, 25-22, 13-15).

 


Det första problemet Sollentunas C damer ställdes inför var att hitta till KFUM-Hallen på Skomakargatan 8 i Norrköping. Skomakargatan visade sig vara ca 150 meter och bestod av två hus och en parkeringsplats och med högsta husnr som 4 – inget nr 6 eller 8. Efter en hel del letande visade sig nr 8 vara källaren i hus nr 4.


Matchen försenades med några minuter och uppvärmningen blev kanske inte optimal. Trots det leder C damerna med 16-13 och spelet funkar faktiskt både avslappnat och bra. Men vid 16-13 det går troll i spelet och Norrköping tar 4 respektive 5 bollar i sina två nästa serverundor. Den goda inledningen kom av sig och setet förlorades lite snöpligt. Andra set börjar illa med 2-5 och 4-8 och här är det servemottaget som inte vill sitta. Man anfaller ur svåra lägen med många misstag som följd.



Tredje set blir en solskenshistoria då i princip allt fungerar. Sollentuna ligger några poäng före och modet infinner sig. Vid 13-12 tar man flera poäng i rad i Gabrielles, Sophies och Carros serverundor och drar ifrån till 20-14. Helene har vaknat till och är speciellt på hugget i 30-backspike som Norrköping har svåra problem med. Tredje set blir en klar setvinst 25-16 vilket känns lite som en 180-graders vändning efter 11-25 i andra set.


Det känns inte som det skulle vara C damernas dag för i fjärde set är det underläge 11-15 och 16-19. Men bara 7 spelare på plats fanns inte heller många varianter till byten eller uppställningar, så det var bara att göra det bästa av situationen. Men åter igen så gör laget ett ryck i Sophies och Carros serverundor och man vänder på steken till 22-20 som blir 25-22.



Säsongens 4:e femsetare är ett faktum, men det börjar ritkigt illa med 2-7 underläge. Gabrielle servar tufft vilket gör att Norrköping inte kan sideouta och Sollentuna knaprar ifatt till 6-8 och lite hopp tänds vid sidbytet. Härifrån ger Sophies serverunda C damerna ledningen med hela 13-8 vilket egentligen borda betyda matchvinst. Men marginalerna är små och Norrköping kryper sakta ikapp. Vid 13-12 gör man ett servess med minsta möjliga marginal och vid 13-13 är det så när att Sollentuna sideoutar men anfallet snuddar antennen. Norrköping behöver bara en matchboll och matchen slutar med förlust – en förlust som först såg soklar ut men som därefter vändes till hopp om vinst, för att abrupt sluta med förlust.


Sammanfattningsvis gör C damerna en helt ok insats. Man spelar igen utan libero och saknar spelare i laget men lyckas ändå i alla set utom andra spela volleyboll på en högre nivå i sitt register. Dagens positiva att ta med sig var att backspiken kunde användas som vapen för att vinna tunga bollar. Inte mycket vila för laget blir det heller då nästa match är redan imorgon söndag.


Nästa match:


Sollentuna C – Stockholms Vingar B, söndag 20 februari kl 9:30 i Arena Satelliten