AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Upphämtning som inte räckte hela vägen för Sollentunas C herrar

Sollentunas C herrar spelar en uppskjuten bortamatch i Division 2 Östra Svealand mot Västerås på torsdagskvällen och hämtar upp ett 0-2 underläge till 2-2 men faller därefter i skiljeset.  Trots förlusten mot ett starkt hemmalag så är matchen en av de bättre laget gjort under säsongen. Slutresultatet blev 2-3 (24-26, 22-25, 27-25, 25-19, 4-15).

 


Med lite sen ankomst, beroende på Stockholmstrafiken, så startar C herrarna inte första set så värst bra. Underläge 1-7 blir till 4-8 när hemmalaget Västerås tar en något förvånande tar en timeout. Sollentuna kommer igång men underläget håller i sig och vid 19-24 har Västerås massor med setbollar. Här visar C laget moral och tar 5 raka poäng och går ikapp till 24 lika, men två olyckliga bollar gör att man tappar första set.


Andra set leds med 10-5 tack vare att man har börjat läsa in sig på Västerås två spikers som gör de flesta poängen. Blockpoäng och blocktouchen är fler och det Sollentuna har greppet om setet. Tyvärr sviktar servemottaget betänkligt vid 14 lika och hemmalaget rycker åt sig en ledning som de håller setet ut.



foto från matchvideon


Med ett 0-2 underläge var det tungt, men ändå kände C laget att det var deras match  och ledde hela tiden 3:e set med 1-2 poäng. Blocket satt allt bättre och även om Västerås hade kraftfulla spikers så var de inte lika dominerande längre. Det blir helt jämt vid 18 lika och lagen följs åt till 23 lika då Västerås får matchboll som de förvaltar illa med anfall i nät. Sollentuna har setboll vid 25-24 som man inte förvaltar väl, men vid 26-25 så sitter Västerås sideouten från mitten utanför planen. I fjärde set spelar Sollentunas C herrar med mer pondus och vänder 4-7 till ledning 13-10 och 20-17. Några domslut till gästernas fördel ger 23-18 och setet vinns ganska rättvist.


Inför skiljet kändes allt positivt men tyvärr fastnar Sollentuna i sin andra rotation och poängen rullar iväg till 2-6 som blir till 3-8. Inte mycket funkar och musten går ur killarna som förlorar en match man först såg ut att förlora snabbt, sen arbetade sig tillbaka och var på väg att vinna. Trots 2-3 förlusten var det inte för bittra miner i bilarna hemmåt.


Domarna står ofta i skottlinjen under matcher och kanske mer i lägre serier, men dagens domare skall ha beröm då de genomförde matchen konsekvent och efteråt fick beröm av bägge lagen.


Nästa match:


Solna – Sollentuna C, söndagen 20 februari, kl 14:30 i Solnahallen B