AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sista bortamatchen i grundserien för herrarna

För att citera Cornelius Ryan så kommer Sollentunas herrlag att på lördagen uppleva Den Längsta Dagen då de åker hela vägen till Lund för att invadera Idrottshallen och spela den sista bortamatchen i elitserien innan slutspelet börjar. Det är ett serieledande och redan klara seriesegrande Sollentuna och en lika klar seriejumbo Lund som möts. Men den som tror att Sollentuna sänder ner annat än hela laget för att ta hem 3 poäng tror fel.


Den som vill följa matchen kan göra det via Lunds livestreaming
http://www.proteamonline.se/customers/content.asp?Id=770&ContentId=47651


 

 


Johan Lindström, herrlagets spelande andretränare, säger så här inför matchen:


– Lund har haft en tung säsong och bara skrapat ihop en poäng så här långt. Senaste helgen blev man rejält utskåpade av Falkenberg då Lund bara fick ihop 26 poäng totalt på 3 set (25-4, 25-10, 25-12). I Sollentuna är det positivt att Diego da Gama Felicissimo är tillbaka i träning efter fotstukningen och han såg riktigt spelsugen ut på tisdagens träning. Lite vila från volleybollen verkar ha varit bra för hans del.
 
– Med tanke på att slutspelet inte är långt borta gäller det att inte åka ner till Lund och “spela av” matchen, utan att fokusera på några av de delmoment som vi kommer att behöva i slutspelet. Tyvärr för Lunds del betyder det att det är ett precis lika taggat Sollentuna som sätter sig på Ragnesands spelarbuss på lördag morgon. En resa som denna säsong blir Den Längsta Dagen.


Matchen spelas:


Lund – Sollentuna, lördagen 19 februari kl 17:00 i Idrottshallen