AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Ungdomlig entusiasm slog åldrig rutin när SVK D dam slog VPK Puls 2011-02-12

Puls tanterna skulle kunna var mammor till tejerna i SVK D. Puls är 35 år äldre i snitt än de våra, de 50 år och vi 15. Det var kanske fel match att jobba på att inte göra så många misstag som ger motståndarna poäng då vi vet att de är mycket erfarna och placerar bollarn på ett bra sätt. Dagens poängdrottning blev Bella med 17 poäng, tätt följd av Lina K med 15 poäng.

Det kändes som om vi inte riktigt ville spela, det var ingen höjdar match. Puls gjorde vare sig egna misstag eller egna poäng utan vi fick göra allt själva. Första set kontrollerat 25-13, andra set jämt 24-26, tredje 25-13 igen medan fjärde och sista åter blev jämt 25-23 vilket blir 3-1 till oss.


Vår passare Sofia hade ingen enkel dag, då servmottagningen var bedrövlig. Det mesta låg på nätkanten.



Skall man hitta något positivt så var det vår 3 spikers: Bella alltid nyttig med sitt kraftfulla spel, Lina K som efter en tveksam inledning kom igång bra. Dessa 2 tog mest aktiva poäng (anfall, block och serv). Kul att se Agneta som verkligen visade att hon lyssnar på träningen och placerade servar där ingen fanns. Agneta blev dagens nyttigaste spelare förhållande mellan egna aktiva poäng och egna misstag med en kvot på 4,5. 75% av våra poäng var egna aktiva, helt OK medan vi gav Puls 60% av deras poäng, vilket är på tok för mycket. Vi får jobba på att minska poängen vi ger bort.


Efter vinsten gick vi upp i serieledning, om vi räknar bort matchen som Eskilstuna spelat mer än oss.


Vi som spelade denna dag var:



Larry, Agneta, Lina K, Lina M, Hedvig, Lasse


Anna A, Bella, Hanna, Sofia Astrid


Ester


Nästa match är söndag 20/2 kl 16.00 mot Solna i Solna hallen och sen vänder serien och vi spelar mot Solna hemma i B-hallen söndag 6/3 kl 17.00. Hoppas på mycket publik som vanligt