Sollentunas herrar forstätter sin vinnande svit

Sollentunas herrar fortsätter sin vinnande svit och tog sin 14:e raka seger i årets elitserie. Man ställdes mot ett formstarkt Linköping och efter första set kändes det som en förlust stod på lut, men herrlaget spottade i nävarna och trampade igång i andra set och vände matchen till en tillslut ganska klar 3-1 seger (16-25, 26-24, 25-18, 25-21).

Det var ett laddat gästande Linköping som kom till match i Arena Satelliten. Öppningen på matchen blev jämn men vid 4 lika gasade Östgötarna på och gick ifrån till hela 16-8 tack vare bra anfall och blockspel. I Sollentuna fungerade inte servemottaget och nog kändes det som de redan klara seriesegrarna hade huvudet kvar i omklädningsrummet. I slutbollarna kommer man bättre igång men ska man summera första set så kan man göra det med ett ord – Linköping.

I andra set ligger Sollentuna hela tiden under tills 18 lika då man tar tre raka bollar på en LVC miss, ett block av Mattias Andersson samt ett servess av Dave Egan. Samme Mattias skaffar Sollentuna setbollar vid en sideout till 24-22, men Linköping krigar ikapp till 24 lika. Setet avslutas med ett anfall och ett block av Peter Wallman. Setvinsten gör att pendeln svänger över och nu är det Sollentuna som dominerar och Linköping som är statister. Ledningen är som störst 16-9 och setet vinns med 25-18.

I fjärde set leder Sollentuna med 1-2 poäng och har 8-7 samt 16-14 i de tekniska timeouterna. Vid 21-20 vinns bollen på ett passaröverlägg av Dave Egan. 23-20 är ett servess från Peter Jonsson efter en LVC timeout och matchbollen är ett av 24 anfallspoäng från Martin Yngerskog.

Bästa poängplockare i matchen för Sollentuna blev Martin Yngerskog med 24 poäng. Därefter kommer bägger centrarna Mattias Andersson och Peter Jonsson på vardera 14 poäng.