AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer vinner borta mot Gislaved

Sollentunas damer vinner tredje matchen på rad när man bortaslår Gislaved med 3-1 (18-25, 25-18, 25-16, 25-23). Därmed ser man till att haka på i tabelltoppen och är nu bara två poäng efter trean Lindesberg och fyra efter tvåan Lindesberg och med 3 omgångar kvar är varje poäng viktig.

Med förra årets förlust på bortaplan och årets poängtapp hemma i bagaget med oss ner vad det ett fokuserat lag som vi hade i bussen ner till Gislaved. På bussen ner pratade laget om att Gislaved troligen skulle ha bra servpress och plocka upp mycket i försvar och tvinga Sollentuna till tålamod i anfallsspelet vilket var precis som matchen gestaltade sig.


Gislaved började bättre än Sollentuna och när inte Sollentuna fick ordentligt tryck i anfallet och serven kunde deras amerikanska vänsterspiker imponera med riktigt tungt anfall samtidigt som Sollentuna inte riktigt prioterade tillräckligt skickligt i block. I andra set får damerna bättre kontroll på Gislaveds serve och får själva lite bättre koll på servespel vilket gör att man kan kontrollera matchen från start av andra set och framåt. Sollentuna får fler enkla poäng och lyckas ställa om blockspelet på ett bra sätt vilket gör att Gislaveds poängmaskin från första set nu ser mer än mänsklig ut.


David Ottosson, assisterande tränare och coach för dagen, kommenterar segern så här:


– Jag tycker vi visar på bra moral och lugn som inte hetsar upp oss speciellt mycket efter första set utan går ut fokuserat igen i andra och kan vända matchen. Positivt idag är mottagningsspelet från set 2 och framåt samt att byten vi gör utan undantag ger en positiv påverkan på resultatet. Emmie Blouin får välförtjänt pris som vår bäste spelare. Övriga individuella prestationer som var bra var Nina Grawender anfallsspel, speciellt i första set samt Kristiinas anfallsspel som hade en hög procent matchen igenom.


– Nu är det direkt fokus i veckan på Svedala som har spelat som ett nytt lag efter jul med sin nya vänsterspiker Mari-Lis Grauman i spetsen som jag tror blir en sevärd spelare i Sporthallen.


Nästa match:


Sollentuna – Svedala, lördagen 19 februari kl 17:00 i Sollentuna Sporthall (ej Satelliten)