AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dubbelhelg för F97

Det var dubbelhelg i Stockholm Volley Cup för Sollentunas F97. Lördag FU17 i Käppalahallen/Lidingö och söndag FU15 i Brunnsängshallen/Södertälje


 

 


 


På lördagen (Fu17) var målet att Six-pack och On-and-on skulle försvara sina platser i Svart grupp inför slutspelet. Six-pack inledde gruppspelet mot SVK Gröna och förlorade med 12-25 och 23-25.



Vi hade hela tiden problem med de äldre tjejernas tyngd, men spelade ändå en bra och konstruktiv volleyboll. Sedan hade vi ett internmöte där On-and-on drog det längsta strået i en knallhård tresetare 21-25, 25-12, 15-12.
Sedan stod SVK Gröna på programmet för On-and-on, som förlorade (18-25, 18-25) trots bra spel. Det skiljer fortfarande en del, främst tyngd och rutin. De äldre tjejerna slår hårdare, blockar högre och har färre egna misstag.


I och med andraplatsen var On-and-on klara för semifinal och därmed kvar i Svart grupp. I semin mötte vi Due och torskade återigen med 18-25, 18-25 och i matchen om tredjeplatsen blev Uno för svåra: 14-25, 12-25. Där spelade vi dessutom med 5 spelare, och kom ur rytmen vid poängförlusten vid rotationen av den frånvarande spelaren.
Six-pack hade nu kniven mot strupen: Södertelge i matchen om 5-6 plats. Tack vare bra spel, en rejäl fighting spirit och lite tur – S-telges 96:or var inte med, vann vi matchen med 2-1 (25-21, 28-30, 15-7). Därmed båda lagen kvar i Svart grupp.
Six-Pack: Linn, Amanda, Sofia, Jessica, Lovisa O, Victoria
On-and-on: Linnea, Matilda, Hanna, Emelie, Nicole, Tugba


På söndagen var det dags för Fu15, där målet var att hålla kvar Crash, Boom och Bang i Svart grupp, samt för Cabang att återta platsen i gruppen, som gick förlorad då vi bara fick ihop tre lag förra omgången. Allt gick enligt planerna, och bäst gick Bang, som trots endast tre spelare (men vilka spelare sen: Sofia, Emelie och Nicole – där viker ingen ner sig..) tog sig till final. Där hade Södertelge, kanske härskna efter nedpetningen på lördagen, toppat upp för första gången. S-telge vann en stenhård tresetare.



Cabang i Röd grupp (Hanna, Jessica, Victoria och Amelia) gjorde sitt jobb och vann efter en stark laginsats gruppfinalen mot Vallentuna Ruter



Bang (Linn, Tugba, Amanda och Matilda) kom treaoch Crash (Linnea, Lovisa O. Carolina och Erika) kom fyra i Svart grupp.
Det betyder att samtliga mål för helgen blev uppnådda. Bra jobbat, tjejer!