AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

F95 och Gröna VK fortsätter att dominera SVC Fu17 2011-02-05

Gröna VK kom som regerande ledare i SVC Fu17 när vi åkte till Lidingö. Vi åkte därifrån som segrare även denna gång. Dagens hemliga poängdrottning, vem det blev kommer nedan. Vi spelade endast mot Sollentuna lag, först 2×97:or sedan 2×96:or.

Tyvärr hade vi denna dag endast 1 lag pga spelare som inte kunde. Vi blev 11 spelare varav 2 skulle gå under dagen. I gruppen började vi mot SVK 6pack (97:or). Det var en seg match där vi inte riktigt ville, vinst med 2-0 25-12, 25-23. Våra egna misstag var 60%, på tok för hög siffra. Nästa match mot SVK on and on (97:or). Även i denna match hade vi mycket mer att ge vinst med 2-0 25-18, 25-18. Även i denna match gav vi motsåndarna för många poäng, 58% fick de gratis. Lina K var stabil i anfall, Lina M tog många servpoäng i rad och Anna A blev skadad i tummen i ett block och spelade inget mer denna dag. Linnéa gick hem efter denna match.


Dax att byta till 96:or, i semifinal mötte vi SVK Uno som vi mött i final vid alla tillfällen. Vi hade till denna match taggat upp oss lite, men inte nått hela vägen fram. Vinst 2-0 25-20, 25-19. Notering från denna match var Hedvigs härliga block. Hanna R-L som alltid brukar hitta vägar förbi blocket lyckades inte, hon fick börja droppa. Fortfarande tar vi lite för lite egna aktiva poäng 46% medan vi ger motståndarna 51% av deras poäng. Denna kvot måste förändras. Efter denna match gick Asena. Från de 11 vi var när vi började var det bara 8 kvar.


Final mot SVK Due. Nu var vi ordentligt tända och gav inte Due någon chans, Camilla fick jobba hårt för att försöka få upp bollarna. Vi hade fantastiska servar som pressade Due till mistag. I första setet slappnade vi av lite men vi vann med 25-17. I andra set vann vi med 25-13. Sofia tog själv 10 poäng på serv under matchen. Agneta skulle på matchbollen göra hoppserv. Det blev ett servess, som tyvärr servades före domaren blåst till spel. Nästa försök gick i nät, så vi fick vänta på vinsten. I denna match är även kräsna coachen nöjd med egna poäng på 70% och egna misstag som stannade på 40%.


Nästa gång är det slutspel. Sollentuna har 5 lag direktkvalifiserade samt Vallentuna som kom med för första gången. Övriga lag får kvala om sista platsen i slutspelet.


Dagens poängdrottning och även bäst +/- (egna poäng i förhållande till egna misstag) blev Sofia. Hon ville inte synas på bild, men vi är jätteglada att ha en så underbar spelare i laget. Hon var bäst trots hon var passare och inte spelade en av de 4 matcherna. Grattis Sofia.


Vi som var med denna gång var:



Larry, Ester, Anna A, Agneta, Lina K, Asena, Astrid, Sofia


Linnéa, Hedvig, Ana R, Lina M och Lasse