Viktig vinst för Sollentunas C damer

Sollentunas C damer tog en viktig vinst mot Katrineholm B i Division 2 Östra Svealand tidigt på söndagsmorgonen. KVK B är ett av topplagen i serien och i höstens bortamatch blev det en klar förlust med 0-3. Nu i returmötet vinner C damerna med 3-1 (25-20, 25-22, 23-25, 25-20) och har därmed häng på tabelltoppen.

Redan 09:30 startade matchen i ett som vanligt aningen kylslaget Arena Satelliten. Sollentunas C damer hamnar under med 3-7 men fajtar sig tillbaka till 9-9. Det är därefter jämnt hela vägen upp till 20 lika men sen tar Sollentuna hem setet efter bl a 3 servess av Helene.

Andra set startar med en 5-0 ledning efter bl a ett anfall och två servess av Carro. I detta set är det dock KVK B som går ikapp och förbi och vid 9-12 är det dags för timeout. C damerna har lärt sig hur man spelar mot rutinerat motstånd och krigar bra på varje boll i försvar samt att man vågar gå på i anfall. Trots det ligger man under med 16-19. Då ser U17 trion Diana, Helene och Carro till att ta 6 raka poäng och vända till ledning 21-19. Vid ledning 22-21 har man lite tur då ett parreanfall från KVK B precis smiter utanför linjen. Man skaffar sig setbollar vid 24-21 via ett block av Diana och vinner setet på en servemiss från motståndarna.

U17 trion – Carro, Diana och Helene

Inför det tredje setet kommer laget överrens om att det är full fart framåt som gäller och att målet är en 3-0 seger. Tyvärr startar det illa med underläge 1-5. Vid 17 lika är olyckan framme och i en försvarsaktion kolliderar Sollentunaspelare så illa att liberon Emelie bryter lillfingret och måste utgå. Setet avslutas med centrar som går hela varvet och som fajtas allt de har. Underläget är 18-22 men via smart och bra servande av Gabrielle så är man ikapp till 22-22. KVK B skaffar sig setboll vid 23-24 som f d Sollentunaspelaren Maria Wallén rutinerat förvaltar via ett passaröverlägg.

Sophie och Gabrielle

Fjärde set spelas vidare utan libero och Sollentuna gör återigen en riktigt bra start. Helene sätter första sideouten, Carro gör två servess och Diana ett anfallspoäng. Ledning 5-0. Det är ingen skillnad i detta set och ställingen jämnas ut. Centrarna Annie och Gabrielle gör här ett mycket bra arbete i servemottag och försvar vilket gör att C damerna kan fortsätta att anfalla friskt. Vid ledning 16-14 rycker man till 20-16 som blir till 24-20 och matchboll som Annie sätter på ett centeranfall efter en perfekt pass av Sophie.

C damerna gör en av sina bättre matcher och lyckas trots olyckan i tredje set hålla i spelet rakt igenom matchen med få svackor. Man har lärt sig att inget kommer gratis mot äldre rutinerade lag men vågar ändå släppa på handbromsen och spela offensivt. Kan man hålla i spelet i kommande matcher så kan avslutningen på säsongen bli trevlig för tjejerna.