Sollentunas damjuniorer vinner östra poolkvalet till JSM

Sollentunas damjuniorer gjorde precis som killarna och vann sin kvalgrupp till JSM helt utan setförlust. Det nykomponerade laget visade sitt volleyboll kunnande och levererade energi under hela kvaldagen. Via segrar över Vallentuna, Södertälje och Kolbäck har man skaffat sig bästa möjliga utgångsposition inför JSM som spelas valborgshelgen i Gislaved.

Sollentuna – Vallentuna 2-0 (25-12, 25-16)

Det var ett mycket inspirerat Sollentuna som rivstartade med en 11-3 ledning i första set som vanns med hela 25-12. Sollentuna hade ett kontroll på servemottaget och kunde använda sitt fulla register i anfallsspelet som Vallentuna inte klarade av att försvara sig mot. I andra set ligger man under med 3-7 innan man kommer igång. Efter en timeout av coachduon Dave Egan och Emmy Blouin så vänder det och det blir samma matchbild som i första set. Sofia Harlin och Anna Westerlund från elitserielaget dominerade stort men vinsten är ändå en solid laginsats. Matchen spelare blev helt rättvist Sollentunas libero Sassa Granholm.

Sofia Harlin och Anna Westerlund anfaller i matchen mot Vallentuna

Sollentuna – Södertälje 2-0 (25-21, 25-23)

Sollentuna öppnar igen starkt och tar en säker 10-5 ledning, men därefter byter lagen bara poäng med varandra. Vid ledning 20-16 har Sollentuna svårt att få tätt i blocket och Södertälje knappar in, men man skaffar sig flera setbollar vid 24-20. Andra set öppnas i underläge 0-2 men via bra servande av Tina Thurin och Sofia Harlin så går damjuniorerna ifrån till 14-9. Känslan av att ha kontroll på matchen blir lite svår att hantera och Sollentuna gör inte mer än man behöver. Ledning 22-20 blev till 23 lika, men därefter vinner Sollentuna matchen via en sideout i mitten av Anna Westerlund efterföljt av ett halv servess av Gabriella Lundvall. Servemottaget var i denna match inte lika perfekt som i första matchen och det i kombination med känslan av att man hade greppet om matchen gjorde det att det blev en jobbigare seger. Spelglädjen och energin hos laget var det dock inget fel på!

Segerglädje efter matchbollen mot Södertälje samt passaren Tina Thurin i försvar (foto: Anders Harlin)

Sollentuna – Kolbäck 2-0 (25-15, 25-16)

I sista matchen mot Kolbäck var Sollentuna numret för stora. Damjuniorerna tar ledningen med 11-6 som blir till 16-7. Servemottaget sitter igen helt perfekt och Kolbäck har stora problem med att räkna in Sollentunas utvägar. Även serven ger stor utdelning vilket ger enklare bollar att försvara i sideouten. Andra set börjar som vanligt lite trögare med 0-2 och 4-6 underläge, men efter 8 lika är det Sollentuna för hela slanten igen. Man har full kontroll och vinner andra set med 25-16.

Serve mot Kolbäck samt Sanna och Gabbi i servemottag

övre fr v: Helene, Carolina, Amanda, Gabriella, Sofia, Tina        Block av Petra och Anita
undre fr v: Anita, Anna, Sanna, Sassa, Petra, Elin