AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna besegrar Habo i tuff hemmamatch

Sollentunas herrlag besegrar Habo med 3-1 (25-21, 22-25, 25-11, 25-20) i en match där man i tre set av fyra har stora problem med att blocka Adnan Herco. Det endast i tredje setet som Sollentuna får spelet att fungera och fjärde set får en konstig inramning av en regelrätt hockeytackling.


 

Sollentunas herrlag tog emot Habo på lördagseftermiddagen enbart två dagar efter veckomatchen mot Tierp. Att det skulle bli tufft visste man innan då Habo inte är favoritmotståndare.


Första set präglas av tveksamma ingrepp och det är inte förens 21-17 som Sollentuna får lite grepp om setet. Andra set ser bra ut till 10-9, men därefter har man uppenbara problem att få stopp på högerspelaren i Habo, Adnan Herco. Det blir många block ut i hans anfall och statistiken talar sitt tydliga språk att i princip alla bollar går till Adnan. Efter två set har Adnan 18 poäng och övriga Habo finns egentligen inte. De som var på plats i Satelliten kan intyga att det var så matchen såg ut i de två första seten.


I tredje set tycker Sollentuna att det får vara nog och går ifrån till 8-5, 16-7 och 21-9 tack vare bra servande och bra block. I detta skede undrar man över resultatet i de två första seten. Hur svårt skall det vara kan man som Sollentunabo tycka?


Fjärde setet är inte gammalt förens Habos passare ger en klassisk hockeytackligen genom nätet på Diego da Gama Felicissimo så han med emfas åker i backen. Svenska Hockeyförbundet skulle säkert vara imponerade över denna prestation, men i aktuell sport så kändes tilltyget klart främmande. Diego fick plåstras om och en stor paus uppstod. Med klar irritation hos hemmalaget fungerade spelet inget vidare och det är inte förens underläge 17-19 som man samlar ihop sig. Centern Daniel Karlsson visar vägen via härliga servar och Sollentuna spelar 8-1 på följande bollar och vinner rättvist matchen med 3-1.


Marin Yngerskog får priset som matchens lirare i Sollentuna och sällan har väl det priset varit med välförtjänt. Martin visade matchen igenom ett riktigt fighterhjärta och stod för ett par matchavgörande poäng i fjärde set, där takblocket på Adnan Herco är det som kanske mest fastnat på näthinnan.


Lars Göran “Snillet” Eriksson kommenterar matchen:


– Det var en märkligt match att spela där hotet kom från en och endast en spelare i motsåndarlaget, men där vi misslyckas med att blocka denne spelare. Inte förens i tredje set visar vi vad vi kan och då talar siffrorna för sig själva. Att vi lyckas komma tillbaka i fjärde set är starkt och det är med en kämpainsats vi vinner. Återigen visar vi att vår lägsta nivå är riktigt hög, men återigen visas även att årets elitserie är riktigt jämn. Det finns få matcher man vinner lätt och Habo lät oss kämpa hårt för 3 poäng idag.


Nästa match:


Falkenberg – Sollentuna, söndagen 6 februari kl 17:00 i Falkhallen, Falkenberg