AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tierp pressade serieledande Sollentuna – dags igen på lördag mot Habo

Tierp pressade serieledande Sollentuna i veckomatchen i herrarnas elitserie. Tierp tog hem första set med hela 25-13 och lyckades med allt men därefter kunde Sollentuna vända och vinna tre raka med knapp marginal. Slutresultatet blev 3-1 (13-25, 25-23, 25-22, 31-29).


På lördag 29 januari kl 17:00 är det dags igen då Sollentunas herrlag tar emot Habo på hemmaplan.

Tierp är ett hemmastarkt lag som Sollentuna aldrig haft helt lätt för borta de senaste säsongerna. Lagen möttes på försäsongen och där drog Tierp längsta strået, men sen vann Sollentuna hemmamatchen i elitserien. Att det skulle gå lika lätt som i Grand Prix senast var Sollentuna fullt medvetna om och så blev det också.


Första set öppnar med en rejäl Tierps offensiv där man lyckas med det mesta, fast egentligen kanske det kan ses med onvända ögon att det var gästande Sollentuna som inte lyckades förvalta de bromsblock och försvarsräddningar man gjorde. I kombination med övertramp och andra egna misstag så drog Tierp ifrån ordentligt i första set och årets i särklass största setförlust var inkasserad.


I andra och tredje set hade Sollentuna bättre kontroll och vann de avgörande bollarna samtidigt som Tierp började få svårare att få utdelning samt högre felprocent. I det tredje setet är Sollentuna på väg att göra ett ryck med ledning 8-5 men det ville sig inte, mycket tack vare ett hårt fajtande hemmalag. Det fjärde setet är även det helt jämnt med 7-8, 15-16, 21-20. Peter Jonsson och Patrik Rumin är här matchvinnare där Peter bl a kommer in och gör 3 viktiga poäng. Patrik Rumin sätter de viktiga bollarna i slutskedet och setet vinns med hela 31-29 efter att det pendlat fram och tillbaka. Lagkapten Martin Yngerskog står matchen igenom för en kämpainsats och blir visserligen “bara” tredjen poängbäst på 10 poäng, men är med sitt slit den stora matchvinnaren i laget.


Lars-Göran “Snillet” Eriksson kommenterar matchen:


– Så här kommer det se ut i de resterande matcherna för vår del. Lagen vi möter har inget att förlora när vi leder serien och kommer att ge allt mot oss. Detta gjorde Tierp och gjorde dessutom riktigt bra i första set. Vi har lite för mycket misstag i första set som vi rättar till därefter och lyckas undvika att tappa poäng. Martin, Peter och Patrik ska ha beröm för sina insatser ikväll.


Nästa match:


Sollentuna – Habo, lördagen 29 januari kl 17:00 i Arena Satelliten


På lördag kommer Habo på besök till Satelliten. Ett Habo som är ett av två lag som i årets grundserie tagit poäng av Sollentuna. 3-2 till Sollentuna slutade förra mötet. Habo spelade förra helgen en riktig rysarmatch mot Vingåker. En match där fjärde set slutade 38-36 i Habos favör och där Habo till slut vann matchen med 3-2. Adnan Herco är lagets poängkung och tog totalt 41 poäng i den matchen. I och med detta tog han över ledningen i poängligan.


Johan Lindström, assisterande tränare, säger så här inför matchen mot Habo:


– Vi har ofta haft svårt mot just Habo, därför känns det bra att vi har hemmaplansfavör på lördag. Det är en intensiv period med många matcher på kort tid nu. Att vi har en bred trupp med många spelare som kan gå in och göra ett bra jobb känns positivt.