AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SVK Fu17 spelade 4 x 2-0 och vann SM kval till Fu17 SM 2011-01-22

För första gången på många år vann Sollentuna poolfinalen (kval till Fu17 SM) efter övertygande spel. Dagens poängdrottning blev Diana med 24 poäng före en trio på 19 poäng av Bella, Camilla och Carro. Vi vann varje match övertygande med 2-0 och fick 5 med i all star team.

Vi började gruppen mot Spårvägen, enkel vinst med 25-8, 28-14. Vi tog 37 egna aktiva poäng (anfall, block och serv) av 50, bra resultat. Hanna var het på serven tog 8 poäng där, vi fick ofta göra beviset på servess genom att springa slalom mellan varandra på banan. Matchens lirare blev Helene.


Sista gruppspelsmatchen mot Kolbäck, utklassning 25-10, 25-8. I denna match fick vi en 7:e spelare i form av bänken som stöttade spelarna på ett underbart sätt, detta fortsatte sedan hela turneringen. Även bänken började springa slalom vid servess. I denna match var Camilla het på servarna och Diana fick börja som center, där hon stannade resten av turneringen. Vi tog 40 aktiva poäng av matchens 50. Matchens lirare blev Diana.


Nu började turneringen för vår del. Semifinal mot ett heltänt Vallentuna. Det sitter i att de inte vill förlora mot oss. Vi tog tidigt ledningen i första set. Vallentuna fick sedan ordentlig press på oss med sina långa servar som vi hade otroliga problem med, vi kom i underläge med 21-23. Vid time out kunde inte jag som coach få fram något (pga av nervositet), Larry tog över snacket. Camilla kom in och med sina servar vände hon setet till vinst 25-23. Det kändes som om luften gick ur Vallentuna samtidigt som vi malde ner dem ordentligt. Andra set vann vi med 25-12. 36 aktiva poäng. Detta var en match där Carro var mycket nyttig, fanns över allt på banan. Carro blev också utsedd till matchens lirare, ett helt rätt beslut.


Dax för final mot Södertälje. Finalen skall vara dagens höjdpunkt. Här kändes som om ingen av lagen riktigt ville spela, blev en ganska hafsig match som vi dock kontrollerade ordentligt. Stabil vinst med 25-15 och 25-20. Till andra set böt vi in 4 nya spelare (Södertälje hade 1 avbytare). I andra set dominerade Bella med sina parallella smashar, tog själv 8 poäng.


Det som var extra kul att se var den fantastiska sammanhållningen laget hade, alla stöttade alla oavsett om de spelade eller inte. Vi har 12 mycket bra spelare som vi gick runt på, alla fick spela minst 3 av 8 set. Vi har ett bra materiel att ta av.


Vi tog totalt 70% av totala poängen som egna aktiva, vilket är bra. Finalen var sämst med endast 54%. Även om vi inte tappade många poäng så gav vi motståndarna 49% av deras poäng. Kan vi minska detta så kommer det gå ännu bättre.


All star team utsågs av tränarna för alla lag. Vi fick med 5 av 7, vilket kanske var i underkant:



Ester(libro), Diana (center), Camilla (höger), Carro (spiker) och Hanna L (center)


Carro blev nyttigast, egna aktiva poäng i förhållande till egna misstag med en kvot på 4,75.


Vi som var med denna härliga dag var:



Larry, Carro, Helene, Ann, Hanna R-L, Camilla, Linnéa


Sofia, Bella, Hanna L, Ester (libro), Diana, Lina M och Lasse


 


Vi ser fram emot SM i Göteborg 16-17/4.