AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar besegrar Falköping

Sollentunas herrar vinner med tre raka set över RIG Falköping i en match där Sollentuna visar upp ett stort blockspel och där endast fem Falköpingsanfall sitter i golvet utan att en Sollentuna spelare rört bollen. Trots de något jämna setsiffrorna så var det från första bollen inte någon tvekan om utgången i matchen. Slutresultaten blev 3-0 (25-18, 25-22, 25-19)


 

Både Falköping och Sollentuna ställer upp med fulltaliga lag men det är Sollentuna som startar bäst och har ett par poängs överläge. Mellan första och andra tekniska timeouten så drar hemmalaget ifrån, mycket tack vare ett klart starkare block/defence samt. Sollentuna har även övertaget i serve/servemottaget där servemottagningslinjen har en riktigt bra dag. Man skaffar sig massor med setbollar vid 24-15 men stänger setet först vid 25-18.


I andra set kommer den enda svackan herrlaget har i matchen, för ledning 4-1 blir till underläge 6-8 och 8-11. Det unga Falköping får inspiration och lyfter sig i medgång. Därifrån växlar Sollentuna upp tempot och skärpan och i Mattias Anderssons serverunda spelar man 7-1 vilket bidrar att man är först till andra tekniska timeouten med 16-13. I andra set bjuder Sollentuna på 9 egna misstag vilket gör att siffrorna blir jämnare än vad de borde.


I tredje set leder Sollentuna 15-11 och borde egentligen stänga matchen, men låter RIG Falköping ta tre raka poäng och bilda kontakt. Falköping som är ett lag som lever mycket på anfall från vänsterkanten och 30 backspike från Jakob Wijk Tegenrot och Erik Sundberg, övergår till att försöka spela mer mitten när favoritutvägarna är stängda. Sollentuna växlar återigen upp tempot och skärper till framför allt blocket vilket tvingar gästerna till anfall i konstant svåra lägen. 21-16 blir till setvinst 25-19.


Diego da Gama Felicissimo var poängbäst med 18 poäng följt av Peter Jonsson på 11. Martin Yngerskoog stannar på 8 poäng men gör istället en mycket stark match i sitt försvarsspel. Peter Hodor skall även han omnämnas då han är 100%-ig i sitt servemottag.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar segern så här:


– Årets upplaga av RIG Falköping imponerar. Förra säsongen fnyste några och hävdade att de inte hade i elitserien att göra. I år är det ett lag man måste ta på största allvar. Att de ligger fyra i serien beror inte bara på tur utan att de är ett bra lag. Men idag fick gymnasiumeleverna från Falköping en lektion i hur volleyboll spelas och jag är glad åt det sätt som vi kunde genomföra matchen. Vi var konsekventa i taktiken och det faktum att vi fick stopp på dem i block var en avgörande faktor i segern. Nu väntar ett tufft spelschema med Tierp borta på torsdag och Habo hemma på lördag.


Nästa matcher:


Tierp – Sollentuna, torsdagen 27 januari kl 19:00 i Aspenhallen, Tierp


Sollentuna – Habo, lördagen 29 januari kl 17:00 i Arena Satelliten


foto: Tage Olsin,Olsin Sportfoto