AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Äldst mot yngst i herrarnas elitserie

På lördag är det äldst mot yngst i herrarnas elitserie då RIG Falköping gästar Sollentuna. Volleybollgymnasiet har av förklarliga skäl den yngsta medelåldern denna säsong medan Sollentuna består av ett rutinerat gäng som även också betyder en högre medelålder i laget. Gammal har inte varit äldst de två senaste gångerna lagen har mötts där RIG har faktiskt vunnit med 3-2.


Läs reportaget om Diego i tidningen Mitti (s.21)


 

 


Så här säger Johan Lindström, assisterande tränare i herrlaget, inför matchen:


– Det är ett revanchsuget hemmalag som på lördag tar emot RIG. Den enda förlusten så här långt i årets elitserie kom på bortaplan mot just RIG. Den matchen lyckades vi inte få stopp på Jakob Wijk Tegenrot. Han leder poängligan och har gjort en mycket bra säsong så här långt. Förutom att han presterat bra i anfall så har han även en bra servemottagning. En annan spelare att hålla ögonen på är passaren Dardan Lushtaku som är en stor del av förklaringen till att RIG höjt sin nivå den här säsongen.


– I RIG återfinns även några Sollentunafostrade spelare som Andreas Eriksson och Staffan Blomgren. Laget spelar med ungdomlig entusiasm och mycket spelglädje. RIG har nu två raka vinster och befinner sig uppenbarligen i bra form. Sollentuna har visserligen 8 raka segrar sedan förlusten, men det krävs att Sollentuna höjer sitt spel från matchen mot Vingåker senast med några snäpp om lördagens batalj ska få ett lyckligt slut.


Matchen spelas:


Sollentuna – RIG Falköping, lördagen 22 januari kl 14:30 i Arena Satelliten