AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar vinner mot Vingåker

Sollentunas herrlag spelade första hemmamatchen i Arena Satelliten sedan 27 november och återkomsten blev en seg match utan inspiration från hemmalaget. Det var istället gästande Vingåker som glödde mest inledningsvis och bjöd på tufft motstånd. Sollentuna lyckades få grepp om matchen men resultatet 3-0 (28-26, 25-12, 25-19) döljer den egentliga matchbilden vilken inte var lika vacker.

Det var de olika ändarna i tabellen för herrarnas elitserie som möttes tidigt på lördagseftermiddagen. Sollentuna har de tre senaste omgångarna innehaft serieledningen och Vingåker parkerade sig näst sist relativt tidigt under höstsäsongen. Ett Vingåker som redan hade ont om spelare fick ytterligare problem och kom till match med bara en center då Erik Bylund inte var disponibel på matchdagen. I Sollentuna så vilade Martin Yngerskog matchen pga förkylning.


Nu visar det sig att det gamla ordspråket motivation slår klass fortfarande råder och i matchöppningen är det ett mycket inspirerat Vingåker som ger allt medans hemmalaget närmast luffsar omkring på banan och knappt förstått att matchen är igång. Vingåker leder 8-5, 16-15, 21-19 och Sollentuna har verkligen tufft att hänga med. Man gör många egna och högst oprovocerade misstag och Vingåker har hela 3 setbollar i första set. Sollentuna har en setboll och det räcker för att vinna 28-26.



Patrik Rumin – bäste poängplockare i Sollentuna med 13 poäng


I andra set gör Sollentuna långt färre misstag och det räcker för att dra ifrån till från 8-6 till 16-9, men det inget skönspel som serieledarna bjuder på. Peter Wallman tar över högerkanten från Diego da Gama Falicissimo i mitten på setet. Sollentunas blockspel blir för tufft och man tar hela 6 poäng på block i andra set. Vingåker slutar inte kämpa i tredje set och i kombination med att Sollentunas servemottag sviktar betänkligt, med bara 56% positive, så blir siffrorna inte bättre än 25-19.


På det hela taget var det en riktigt dålig match från Sollentuna där man spelar inspirationslöst men där lägstanivån trots det räcker till en 3-0 seger. Vingåker däremot ska ha beröm för sin insats där man vände motgångarna man haft till något positivt. Tobias Ericsson bjöd på stort spel och sysselsatte Sollentuna rejält i framför allt första set och det är ingen slump att han blev Vingåkers bäste poängplockare. Högst anfallseffektivitet i hemmalaget stod Daniel Karlsson som i det enda set han spelade var hundraprocentig i sitt anfallsspel.


Lars-Göran Eriksson, headcoach för herrlaget, kommenterar matchen så här:


– Det är svårt att spela denna typ av matcher och idag gör vi det inte bra, men vi vinner 3-0 och det är det viktigaste. Härligt att se Vingåker kriga som de gjorde. Nu får vi använda veckan som kommer för att få upp tempot igen till vi möter de unga och hungriga RIG Falköping. I de senaste två mötena mot dem har vi haft svårt för dem.


Nästa match:


Sollentuna – RIG Falköping, lördagen 22 januari kl 14:30 i Arena Satelliten


foto: Tage Olsin, Olsin Sportfoto