AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar möter Vingåker

På lördag spelas omgång 11 av 18 i herrarnas elitserie och Sollentuna tar emot Vingåker. Vingåker har haft det tufft i årets elitserie men genom åren har det varit jämna matcher lagen emellan och det finns ingen anledning att misstänka att det blir annorlunda nu.

 


Så här säger Johan Lindström, herrlagets andretränare, inför matchen:


För några år sedan hade Sollentuna svårt för Vingåker. En del av förklaringen till detta var Dave Egans förmåga att läsa spelet och att välja rätt anfallsutväg, beroende på vad centern gjorde på andra sidan nätet. Nu kommer det istället vara Dave som gör livet besvärligt för Vingåkersspelarna då han spelar mot sin före detta klubb.


Vingåker är ett lag som har och har haft många egna produkter genom åren. I år har man haft en del sjukdomar och skador som ställt till det och det i kombination med att man i år valt att inte satsa på någon proffsförstärkning så återfinns laget på nionde plats i serien. Det som är kul att se i Vingåker är att man ger sina egna produkter chansen att spela i elitserien. I år har t ex 14-årige Viktor Lindberg fått chansen att spela i A-laget och dessutom gjort det bra.
 
Då resultaten gick vår väg förra helgen har vi nu 7 poäng ner till Falkenberg och Örkelljunga. Detta gör att vi under kommande matcher kan ha mer fokus på att finslipa vissa detaljer i spelet. Under GP-finalen var det några delar av spelet som inte fungerade tillfredsställande, så det ska vi jobba på att förbättra!


Matchen spelas:


Sollentuna – Vingåker, lördagen 15 januari kl 14:30 i Arena Satelliten


foto: Tage Olsin, Olsin Sportfoto