AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

F97 i österled


9 spelsugna tjejer (och tre ledare) drog i österled den gångna helgen för att pröva lyckan i nyårsturneringen i Vanda/Helsingfors 

Först vill vi tacka arrangörerna för en fin turnering och för ett mycket fint bemötande. Alla vi mötte var hjälpsamma, vänliga och tillmötesgående. Dessutom fullt förstående för våra svårigheter med det ädla finsk-ugriska språket!



Vi som åkte var övre raden fr v:
Linn, Lovisa O, Natalie, Erika och Emelie
Nedre fr v:
Linnea, Amanda, Sofia och Jessica


Efter en snabb transport från flyget var det bara att värma upp för första matchen och den första överraskningen: Nätet satt på 218 cm. Tungt… Många smashar i nät blev det… Sedan hade tyvärr ett lag dragit sig ur gruppen, men som kompensation gick de två matcherna till tre fulla set. Vi förlorade båda matcherna poängmässigt knappt, den första med 0-3 i set och den andra med 1-2, mycket på egna misstag, men de finska tjejerna var mycket bollsäkra och hade bättre grundslag än oss.

Dag två inleddes i en större hall med spel om platserna 9 – 11, och återigen förlorade vi första matchen i två jämna set, och återigen främst på egna misstag.

Till den sista matchen ändrade vi taktik: Hittills hade vi bytt tre spelare i varje set, men nu ville alla verkligen vinna den sista matchen, både för ärans och SVK’s skull! Alltså skulle vi, för första gången, byta spelare efter behov, om det skulle behövas samt att inte gå så mycket på kraft utan mer placera våra smashar och försöka droppa över blocket mer än tidigare.
Byta efter behov behövdes inte, alla spelade på topp, och vann gjorde vi! Iof var väl motståndet lite svagare, men vi spelade riktigt strålande. I första setet knappt ett eget misstag, nio smash- och sju servepoäng! Andra var lite trögare, men segern var aldrig hotad. Äran och 10:e-platsen räddad.
Efter att sedan sett finalen i den fantastiska Energy Arena (där innebandy-VM gick) ville vi alla komma tillbaka nästa år och vinna finalen där!
Vi kan verkligen rekommendera våra andra lag att åka över och spela i Finland. Bra arrangemang och verkligt tufft motstånd. Vi fick bara fyra matcher men lärde oss otroligt mycket!

PS Vi ledare som på nåder fick följa med var Lennart, Annika och jag, Micke.