AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar förlorade finalen i Grand Prix

Det blev inget GP-guld för Sollentunas herrar utan det blev istället en smärtsam 0-3 förlust mot Falkenberg. Sollentuna gör tyvärr en av sina sämre matcher där man matchen igenom har mycket stora problem att få stopp på Falkenbergs vänsteranfall. Herrarna var inte tillräcklingt skarpa i de avgörande lägena och finalen förloras med 0-3 (21-25, 21-25, 22-25).

Semifinalen mot Tierp blev en lätt resa för Sollentunas Herrar där man matchen igenom hade full kontroll på motståndarna och besegrade dem med klara 3-0 (25-22, 25-14, 25-22). De som trodde att Sollentuna skulle ha tappat formen över jul- och nyårsuppehållet fick se sig felspådda, för det var ett herrlag i samma form som i sista elitseriematchen. Laget var desutom förstärkt av Daniel Karlsson och Benoit Raymond. Daniel gör comback efter att ha fokuserat på arbete under hösten. Benoit Raymond är en i raden av intressanta spelare från Kanada.


Inför finalen visste Sollentuna att Falkenberg skulle försöka spela supersnabbt på vänsterkanten och visst blev det så. Matchen börjar och lagen byter poäng med varandra upp till 20 lika. “Det känns inte riktigt som matchen börjat ordentligt” var en kommentar på Sollentunas bänk. När Sollentuna skall sideout:a till 21 lika presenterar sig den finske 2:e domaren för första gång i matchen och hittar ett rotationsfel på passaren Dave Egan som han tycker rör sig för tidigt. Med denna enkla breakpoint via 2:e domaren så har Falkenberg det försprång man behöver och vinner setet. Kanske skulle Falkenberg ha vunnit setet ändå men alla i hallen hade nog uppskattat om lagen fått spela om poängen istället.


I andra set har Falkenberg övertaget och Sollentunas servemottag är satt under press samtidigt som det börjar bli uppenbart att blockeringsspelet mot Falkenbergs vänsterkant inte fungerar som det borde. Trots det håller Sollentuna jämna steg och är bara 1-2 poäng efter. Efter en förlorad boll är domarparet inte ense. Förstedomaren är beredd att blåsa till serve medans 2:e domaren tycker att Sollentuna skall ha gult kort för att ha rykt i nätet. Falkenberg får även i detta set en poäng via ett domaringripande och drygar med varningspoängen ut ledningen och håller undan.


I tredje set fungerar inte mycket för Sollentuna och speciellt inte blockeringsspelet, vilket desperat skulle behövts. I de lägen Sollentuna har är man alldeles för oskarpa och slår ut eller sätter inte tillräcklig press på bollen. En riktigt svettig försvarsräddning av Sebastian Thylander efter andra tekniska timeouten tänder lite hopp och Sollentuna leder 22-20. I Falkenbergs Kyle Gramits serverunda tar sedan Falkenberg 4 raka poäng och matchen avslutas med ett servess. Falkenberg vinner GP-guld och det är bara att gratulera.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar förlusten:


– Det är med stor besvikelse jag konstaterar att vi i en viktig match inte kan prestera bra volleyboll. Falkenberg vinner men men vi tillåter dem att vinna också. Första set tycker jag lika mycket var vårt och hade vi vunnit det hade förhoppningsvis matchen sett annorlunda ut. I andra och tredje set är vi sämre än Falkenberg och får jaga hela tiden och det fungerar inte i längden.


Nästa match i elitserien:


Hylte – Sollentuna, söndagen 9 januari kl 17:00 i Hyltebruk


 


foto: Anders Harlin