AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar vinner seriefinalen mot Örkelljunga

Sollentunas herrlag besegrade Örkelljunga borta i den avslutande seriefinalen. Inledningsvis gick det enkelt för gästande Sollentuna men varefter matchen led så spelade Örkelljunga upp sig och det varr riktigt jämnt i slutet. Sollentuna vinner de viktiga bollarna i fjärde set och vinner matchen med 3-1 (25-18, 25-22, 18-25, 25-22)

Det blev en match som ändrade lite utseende vartefter matchen spelades. I första set så startar Sollentuna med en rejäl ledning 8-3 och 16-9 efter inspirerat spel men man har även god hjälp av hemmalaget som inte riktigt lyckas i avsluten. Örkelljunga hade flyttat in spikern Anton Cronholm på libero positionen och spelade med Sebastian West Helgeson på kanten. Andra set är jämnare men Sollentuna har ändå ledningen 16-14 och 21-18. Här har Örkelljunga fått igång spelet bättre och sätter press på Sollentuna med bra servar.


Efter tio minuters paus så möblerar Örkelljunga om i uppställnignen och Kalle Sandberg tar över passarpositionen från start istället för bara inhopp via dubbelbyten. Efter en svag start och underläge 4-8 jobbar sig gästande Sollentuna ikapp till andra tekniska timeouten, men därifrån är det Örkelljunga som är starkare, framför allt i block. Man rycker till 21-17 och vinner rättvist setet.


I fjärde set så vänds 2-0 till 3-7 och här spelar Örkelljunga precis som speakern säger “som i trans”. Här tar Sollentuna tag i matchen och visar att man inte vill spela ett skiljeset, för man krigar sig ikapp till 7-8. Det blir en kamp i mitten mellan Örkelljungas Joe Klein och Sollentunas Peter Jonsson. Joe Klein var här på väg att ge sitt lag ytterligare ett set, men via en olycklig nätberöring av ÖVK på ett kanonblock så blir det 23-22 till Sollentuna och inte till Örkelljunga som nog de flesta i hallen trodde. Därefter vinner Diego da Gama Felicisimo två bollar och matchen är slut. Setets individuella prestation står dock Patrik Rumin för som under en och samma boll tar två riktigt svettiga defence där sedan Martin Yngerskog avgör med en stenhård smash.


Matchens bästa spelare utsågs rättvist liberon Peter Hodor till som i alla fyra seten har ett mycket stabilt servemottag. Poängbäst i Sollentuna var Martin Yngerskog, 17 poäng, och Peter Jonsson 13 poäng.


Så här kommenterar Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, segern:


– Vi spelade stundtals bra men även stundtals dåligt. Nu gjorde det inte så mycket för detsamma gällde för Örkelljunga. Det var till slut en rättvis seger för oss då vi inledde starkast och sen lyckades komma tillbaka i fjärde set. Det var kul att se Kalle Sandberg igen och han höjde Örkelljunga ett par nivåer. Med honom blev de ett större hot och matcher mot Örkelljunga kommer att bli tuffa.


Nästa match för herrlaget:


Grand Prix i Katrineholm, 5-6 januari
semifinal, Sollentuna – Tierp, onsdagen 5 januari kl 16:00
final eller bronsmatch på torsdagen 6 januari