AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer förlorade mot Lindesberg

Sollentunas damer förlorade bortamatchen mot Lindesberg på lördagen med 0-3 (21-25, 20-25, 14-25). I första set ledde man med 20-16 men tappade därefter setet och i andra set fick man en smakstart med 5-0. Det hjälpte inte och man förlorade även det och de tredje setet också.


 

Sollentuna inleder positivt med ett servess från Anna Westerlund och därefter har man ledningen med 8-7 och 16-15 i första set och gör därefter ett ryck som borde avgjort setet till deras favör. Men vid ledning 20-16 så hamnar laget under tryck i Lindesbergs serve och är inte tillräckligt effektivt i servemottagning eller anfall. Ledning vänds till underläge 21-24 och första set förloras.


I öppningen på andra set så fortsätter Sollentuna vara det starkare laget och tar direkt kommandot med 5-0 och 8-4 och känslan var här att Sollentuna nog var på väg mot en 2-0 ledning. Utvecklingen är tyvärr en helt annan för trots överläge 16-14 i andra set så glider även initiativet i detta set över till Lindesberg. Paret på vänsterkanten, Grelowska och Giordano, har här spelat upp sig och är tillsammans med Anna Rönnbäck svårstoppade för Sollentuna. Även andra set förloras via en svag avslutning och 0-2 underläget är ett faktum.


Efter 10 minuters pausen inleds tredje set lite stökigt, för domarparet tycker att gästande Sollentuna är sena, vilket är märkligt då videoupptagningen knappast ger stöd för det samt att Sollentuna är det lag av de två som är först redo att gå in på banan. Gästerna får gult kort för att de var sena vilket skapar iritation i laget som kanske inte var vad man behövde. De första poängen förloras vilket stärker Lindesberg samtidigt som Sollentuna blir frustrerade över situationen. Setet rinner iväg för snabbt med 2-8 och 7-16 och det är uppgivet där ingenting riktigt tycks fungera. Ett par sena byten i Sollentuna blåser lite nytt liv i matchen och både Emmy Blouin och Sara Mild avslutar med var sina smashar som gör att man undrar hur mycket Lindesberg skulle förlorat med bara Sollentuna spelat på den nivån matchen igenom.


Nu blev det en klar 0-3 vilket gör att Lindesberg går om Sollentuna i tabellen. Men inför semifinalerna i Grand Prix betyder det inte så mycket då det är Sollentuna och Lindesberg som möter varandra ändå. Däremot kan poängförlusten visa sig kostsam i kampen om en bättre slutspelsserie.



Emmy Blouin utsågs till bäste spelare i Sollentuna.


Poängbäst i matchen blev Emmy Blouin, 11 poäng, och Anna Westerlund, 8 poäng.


Nästa match för damerna:


Grand Prix i Katrineholm
semifinal Sollentuna – Lindesberg, onsdagen 5 januari kl 10:30
final eller bronsmatch torsdagen 6 januari