AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar avslutar höstsäsongen borta mot Örkelljunga

Sollentuna Volleys herrlag spelar på söndagen den 9:onde och sista omgången innan jul i elitserien. Det är ett Sollentuna i knapp serieledning som sätter sig på bussen för en match som betyder en hel del för bägge lagen. Vinnaren blir seedad 1:a i trettonhelgens Grand Prix turnering.


 

Inför säsongen så tippades både Örkelljunga och Sollentuna att vara med och slåss om medaljerna för både SM och GP av elitseriens tränare, så när det är dags för sista omgången innan juluppehållet kan man ge dem rätt i de tipsen. Inför matchen leder Sollentuna elitserien en poäng före Örkelljunga. Utgångsläget är enkelt, för den som vinner matchen, oavsett med hur mycket, kommer att inneha serieledning.


Matchen betyder en hel del för bägge lagen. Örkelljunga har varit höstens lokomotiv i herrarnas elitserie och har uppvisat en lagmaskin och jämnhet som imponerat. Visst förlorades finalen i Svenska Cupen, men det var mot Falkenberg och alla vet att de via sin scoutstab alltid förbereder sig inför match med stor nogrranhet. Däremot kom den klara 0-3 hemmaförlusten i förra omgången mot Linköping som en överraskning och en andra rak förlust är inte vad Örkelljunga vill gå till julledighet med, speciellt inte med förluster på hemmaplan.


För Sollentuna betyder matchen en chans till lite revansch för semifinalen i Svenska Cupen, där man tappade 2-0 till 2-3. Den gången hade Sollentuna inte fullt lag vilket man har nu. Visst är en fördel att bli seedad 1:a inför Grand Prix, men skall man vinna GP så måste man ändå vinna finalen och semifinalen är då bara ett steg på vägen. Mest betyder matchen för Sollentuna en möjlighet att skaffa sig en så bra position som möjligt inför SM-slutspelet senare i vår. 


Träningen den gågna veckan har varit tempofylld och intensiv. Alla spelare är friska och ser fram emot matchen. Tidigt på söndagsmorgonen kliver laget på bussen mot Skåne och hur det går får vi reda på med start kl 17:00.


Matchen spelas:


Örkelljunga – Sollentuna, söndagen 19 december kl 17:00 i Örkelljunga Idrottshall