AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SVK D dam div 3 slog Solna i svänging match 2010-12-12

Lina K blev poängdrottning och bäst på +/- statistik. Det blev en inte välspelad match, mer vinst på motståndarmisstag än egna poäng. Vi möblerade om kraftigt i laget för att få fart på spelet. Båda spikrarna som började första set slutade som centrar i 5:a set.

På uppvärmningen såg det ut som om vi skulle vinna enkelt. I första set följes vi åt hela setet. Vid 20-24 fick Ester komma in och serva kom upp till 24-24, ett bra och stabilt inhopp Ester. Vid 27-26 hade Lina K möjlighet att serva hem setet men missade istället tog Solna 2 poäng till och vi förlorade med 27-29. I andra set tog Solna kommandot och ledde som mest med 18-7 och 20-10 innan vi fick fart med Esters stabila spel, Hanna tog 6 poäng i sin serv medan Ester servade hen setet med 5 poäng. Vinst 25-21. Vi kom till matchen med endast en ordinarie center, Astrid fick igen vikariera som center. I 3:e set fick Lina K gå från spiker till center. I detta set var det vi som förde men förlorade på slutet 23-25. I 4:e set kom Bella in som center, båda spikrarna som började var nu centrar. Känns skönt att vi inte har specialiserat oss så hårt att det går och göra dessa byten, det bevisar att det finns mycket volley i tjejerna. Vi vann enkelt med 25-14. Första gången i seriematch fick vi spela 5:e set. Efter 2 servare var låg vi under med 3-7. Vi stoppade då in Hanna på spikerposition men spelade center på banan, tjejer klarade även detta. Vid 6-9 tog Hedvig över servarndet och tog 5 poäng upp till 11-9, det var en ledning som vi aldrig släppte vann med 15-12 och totalt 3-2.


Detta innebär att vi förstärker vår 2:a plats i serien. Poängdrottning blev Lina K med 17 aktiva poäng (14 anfall, 1 block, 2 serv), hon var även bäst på +/- (egna poäng i förhållande till egna förlorade poäng) med 3,4. Vi hade endast 2 spelare som gjorde mer poäng än de förlorade. 58% av våra poäng var egna aktiva medan Solna fick 58% av deras på våra misstag vilket är för mycket.


Vi som var med denna gång var:


Av någon orsak får jag inte bilden att fastna 


Lasse, Hedvig, Bella, Ester, Larry


Sofia, Hanna, Linnéa, Lina K och Astrid


Nästa och sista matchen inför jul och omlottning är söndag 19/12 kl. 16.00 borta mot Vallentuna i Tellushallen.