AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna besegrar Katrineholm i viktig toppstrid

I andra matchen för dagen i Sporthallen så tog sig Sollentunas damer an den största utmaningen denna säsong och slog regerande Svenska Mästarinnorna Katrineholm med 3-1 (25-23, 15-25, 25-17, 25-18). I och med segern så tog damerna ett steg närmare en plats i Grand Prix slutspelet 5-6 januari.

Matchen startade bra för hemmalaget med högt servetryck från Sara Mild och Anna Harlin som fick Katrineholm på defensiven från start. Servetrycket kom att spela en viktig roll igenom hela matchen. Första set var jämnt hela vägen och båda sidor turades om att ha ledningen. Sollentuna låg under 20-21 när en sideout jämnade ut ställningen samtidigt som Sara Mild roterade in i framlinjen. Bra spel från liberon Cissi Skoog gav möjligheter till poäng i transition och Sara gjorde viktiga poäng fram emot setvinst 25-23.


Katrineholm startade andra set starkt och den amerikanska centern Ingrid Hansson visade varför hon är en av seriens bästa centrar. Tillsammans med Ashley Frost så stod de för viktiga poäng i Sollentunas serve. KVK ledde från start till mål i detta set och från 13-15 tog Katrineholm 6 raka poäng vilket i praktiken dödade setet.



Sara Mild anfaller
foto: Anders Harlin


Men Stockholmarna visade riktigt bra laganda och kom igen med aggresivt spel i tredje setet och tog en 8-6 ledning. Centern Nina Grawender kom in från avbytarbänken och hennes närvaro vid nät hjälpte Sollentuna att återta kontrollen. I matchen så tog mittentrion Johanna Falk, Anna Westerlund och Nina Grawender hela 22 poäng. Sollentuna ledde hela tredje set som minst med 4 poäng. När Katrineholm fastnade i en rotation så kunde Sollentuna dryga ut ledningen och vinna med hela 25-17.
 
Det goda servetrycket fortsatte i fjärde set och Katrineholm hade svårt att få med sina centrar i spelet. Sollentunas block/försvar mot gästernas vänsterspikers blev bättre desto längre matchen led och i slutet av matchen var det väldigt svårt för Natalja och Taru att hitta banan. Solentuna ledde 19-12 och avslutade setet med 25-18.
 
Sara Mild ledde återigen vägen för sitt lag, idag med 20 poäng, och tillsammans med liberon Cissi Skoog och spikern Emmy Blouin så hade de ett väldigt bra servemottag. Maggie Persson Kjessel spelade en av sina bästa matcher för säsongen och spelade med inlevelse för att besegra sin före detta lag.



Sollentunas damlag
foto: Anders Harlin
 
Näst på tur för Sollentunas damlag står en bortamatch på lördag mot Lindesberg. Lindesberg behöver vinna för att kvalificera sig för Grand Prix medan Sollentuna spelar för att bli seedade som 2:a i turneringen.


Så här kommenterar Dave Egan, damlagets headcoch, segern över Katrineholm:
 
– I was especially happy with the way the team responded after getting hammered in the 2nd set. We stayed aggressive and stuck to the game plan and were able to turn things around.
 
Nästa match:


Lindesberg – Sollentuna, lördagen 18 december kl 14:00 i Lindesbergs Arena