AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar kör över Lund

Sollentunas herrar mötte tabelljumbon Lund i elitseriens 8:e omgång och körde över gästerna på ett snabbt och ganska ogästvänligt sätt. Det var från första stund ingen tvekan om hur matchen skulle sluta, för Sollentuna ville därtill alldeles för mycket, och segersiffrorna blev så stora som 3-0 (25-12, 25-14, 25-16). I och med att Örkelljunga något överraskande förlorade så seglar Sollentuna upp i serieledning vilket ökar på dramatiken i sista omgången innan jul, då de bägge lagen möts.

Inför mötet med Lund så var risken för underskatning överhängande då de hade 7 raka förluster och bara skrapat ihop 1 poäng så här långt. Nu var det inte riktigt så Sollentunas herrlag såg på saken utan visste att de skulle få på besök ett lag från Skåne som gör väldigt få egna misstag och spelar på en jämn nivå. Underskattning skulle därmed vara livsfarligt och därför var hela laget väldigt motiverade när de klev in på banan.


Första set startar och Sollentuna drar ifrån direkt till 16-7 ledning vi andra tekniska timeouten. Martin Yngerskog har en serverunda där Lund har väldigt svårt att ta poäng och setvinsten i första blir hela 25-12. Andra set fortsätter i på samma inslagna vis. Sollentuna har för bra servemottag för att Lund skall kunna ta poäng i egen serve. Det går för snabbt för gästerna som sällan får upp ett dubbelblock. För att skaffa sig övertag så chansar Lund hårt i serven med många servemissar som följd. Sollentunas egna servar är för tunga eller välplacerade vilket gör att Lund har tufft i sideouten. Andra set blir en upprepning av första och det vinns med 25-14.


Det tredje setet blir lite jämnare men 8-5, 16-10, 21-13. När det blir dags för matchboll letar passare Dave Egan efter Phil Tully som en avskedspresent, då Phil försvinner till Skottland på ett par månaders studier efter denna matchen. Det första anfallet från Phil Tully blir inte avgörande men därefter sänker han matchbollen med ett högeranfall.



Lund anfaller mot block av Diego
foto: Tage Olsin Olsin Sportfoto


I matchen var Sollentunas centrar Mattias Andersson och Peter Jonsson på lysande spelhumör och gjorde en stark insats vid nätet. Diego da Gama Felicissimo blev, som vanligt får man säga, poängbäst i Sollentuna med 15 poäng. I gästande Lund utsågs liberon Per Nylander till bäst på plan.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar matchen så här:


– Vi spelar väldigt bra och inspirerat idag och gör i de två första seten många bra aktioner. Roligt för oss att kunna göra det i denna match men Lund tycker naturligtvis annorlunda. Idag var vi bättre än dem på varje moment och de hann inte med i vårt tempo. Våra centrar gör sitt jobb grundligt och är efter Diego de bästa poängplockarna. Det säger en del om deras insats. Nu ser vi fram emot att få åka ner till Örkelljunga och spela sista omgången innan Grand Prix.


Nästa match:


Örkelljunga – Sollentuna, söndagen 19 december kl 17:00 i Ökelljungas Idrottshall