Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Skön seger för Sollentunas C damer

Sollentunas C damer vann en skön seger borta mot Bromma B på söndagskvällen. Efter seger i ett rafflande tredjeset med setbollar åt bäggehållen kunde man stänga matchen i fjärde och åka hem med 3 välkomna poäng. Segersiffrorna blev 3-1 (25-16, 22-25, 32-30, 25-17)

Från en samling i Sporthallen till damernas match mot Katrineholm begav sig Sollentunas C damerna in till Forsgrenska på Medborgarplatsen för att möta Bromma B kl 19:00. Bromma låg i den övre halvan av tabellen medan C damerna haft lite tuffare start på serien och ligger i den undre. Nu skiljer det inte mer än 5 poäng mellan tabelltvåan och nästsista laget, så division 2 Östra Svealand för damer är mycket jämn.

Hanna servar

Matchen startar och C damerna är på bästa spelhumör och rivstartar med en 14-8 ledning som man drygar ut till 19-10. Spel mot äldre damlag kräver tålamod i anfall och ett försvarsspel som ständigt bevakar dropp och pet. Trots att man tappar skärpan lite i slutet på första set så har man inga bekymer att hålla undan och ta första set med 25-16.

Emelie och Carro i samarbete

Starten på andra set är inte sämre och man leder med hela 7-1 men därefter krymper ledningen till 17-14. Man är inte lika snabba att få tag på Brommas pet och dropp och är heller inte lika framgångsrika i anfallet. Vid 18-20 känns ett mönster igen där setet är på väg att glida ur händerna men man gör ett sista ryck och går förbi till 21-20. Vid 21-22 får Bromma en nätrullare på en serve som knappt går över. Vid 22-23 går en Sollentuna serve någon centimeter ut. Så små kan marginalerna vara och plötsligt står det 1-1 i set.

Sandra passar

I tredje set ligger man under 11-15 men fajtar sig tillbaka och från 17-17 så vinner man varannan boll. Vid 22 lika lyckas Sollentuna skaffa sig två setbollar men Bromma reducerar och kvitterar till 24-24. Därefter har bägge lagen setbollar, Sollentuna 4 och Bromma 3, innan C damerna lyckas vinna två raka poäng vid 30-30.

Efter anspänningen i tredje set så släpper nervositeten helt och fjärde setet är det en ganska klart spelövertag för Sollentuna. Man har ledningen med 8-4, 15-11, 21-15 och vinner till sist med 25-17.

Segerjubel

Hela laget bidrar till segern och förtjäna beröm, men en liten extra guldkant delas ut till Emelie, Carro och Diana. Samtliga tre gjorde rakt igenom hela matchen väldigt få misstag vilket är nödvändigt för att vinna dessa matcher.

Matcherna i seriespelet mot äldre och rutinerade spelare är av ett annat slag än vad dessa tre gånger så unga spelare har varit vana vid. Det här var femte matchen och man har ett facit av 1-3, 2-3, 2-3, 3-2 respektive 3-1, dvs en trend som pekar i rätt riktning. Den positivt lagda kan säga att tjejerna lärt sig något under hösten och kanske själva börjat samla på sig en ny sorts rutin.