AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas P98 spelar PU15 Stockholm Volley Cup

Sollentunas P98:or placerade sig på andra respektive tredje plats när decemberomgången av Stockholm Volley Cup spelades ute i Södertäljes Brunnsängshallen. Vann gjorde Sollentunas P97:or vilket gör att Sollentuna behåller topplaceringarna över juluppehållet.

Sollentunas P98:or har fullt upp med volleyboll i december. Förra helgen var det några som provade på 6-mannavolley för första gången i PU17 Stockholm Volley Cup och denna helg fortsatte man med Volley2000. Först på lördagen med PU15 Stockholm Volley Cup och därefter på söndagen med Allsollskan innan elitseriematcherna.


Dagen till ära hade man premiär på sina nya matchtröjor och kanske var de just dem som gjorde att det såg lite extra bra ut.



Albert visar baggerteknik och Oskar anfaller mot Vingåker block


I gruppspelet så ångade lag Sollentuna Åskengnöge på mot gruppvinst fast vid 14-10 i skilje i gruppfinalen mot Södertälje Blixt så gick det helt plötsligt grus i maskineriet. Tyvärr var det otroligt svårt att få till den sista pinnen och man förlorade lite snöpligt med 14-16 och blev därmed grupptvåa.


I den andra gruppen besegrade lag Sollentuna Poke Vingåker och Södertelge Badboys men fick ge sig mot Sollentuna Volleyboys, dvs P97:orna. Poke fick igång lagspelet och alla slet ordentligt på varje boll. Speciellt minns man när både Robin och Niklas nästan hamnade i handbollsmålet i jakten efter en boll och dessutom Arvids smash med efterföljande segerjubel.



Fredrik smashar och Arvid servar


I semifinalerna så besegrade Poke Södertelge Blixt efter ett andra set där killarna i laget endast gjorde ett enda eget misstag. Spelmässigt var det dagens höjdpunkt och humöret var naturligtvis uppåt värre efter sådant spel. Åskengnöge hade det jobbigare mot Volleyboys och fick ge sig med 0-2, fast än de gjorde vad de kunde.


I placeringsmatchen 3-4 möttes Sollentuna Åskengnöge och Södertelge Blixt igen och Åskengnöge grabbarna mindes 14-10 och hur det gick och hade inga planer på att det skulle hända igen. Det blev en säker 2-0 seger och man undrade lite vad som hände i gruppspelet egentligen.


Finalen blev inledningsvis ingen höjdare då pausen i mellan gjort att Poke inte var igång riktigt. Första set försvann snabbt och kanske var det lite finalnerver, men andra set bjöd på bra spel inledningsvis till ca 10-10 innan Volleyboys servar gjorde skillnaden.



Niklas blockar



Sollentunas P98:or som var med denna dag
övre: Albert, Oskar, Felix, Anton, Adam (Åskengnöge idag)
undre: Arvid, Johan, Niklas, Fredrik, Robin (Poke idag)