AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer tar emot regerande Svenska Mästarinnorna på söndag

På söndagseftermiddagen så kommer Sollentunas damer att tillfälligt återvända till sin gamla hemmahallen, Sollentuna Sporthall, för en match mot de regerande Svenska Mästarinnorna – Katrineholm Volleybollklubb. Bägge lagen ligger i toppen av elitserien så här långt och kämpar bägge för att säkra en plats i Grand Prix spelet.

Både Katrineholm och Sollentuna har ett 5-1 facit så här långt i säsongen, men Katrineholm ligger på andra plats i tabellen med 15 poäng medan Sollentuna innehar tredje plats med 13 poäng. Förra säsongen så vann lagen var sitt möte i grundserien och ovanligt nog så var det bortsegrar.
 
Nu är det inte sörmländska som Sollentunatjejerna kommer att få höra genom nätet, för det är ett ganska internationellt gäng som man möter. Katrineholm leds av ett par utländska vänsterspikers där Natalja Tinia kommer från Lettland och Taru Alho från grannlandet Finland. Bägge spelarna är mycket anfallsvilliga och är ständigt ett hot i poängjakten. De ligger förnärvarande på 5:e respektive 7:e plats i poängligan, vilket säger en hel del. Nya i damernas elitserie i år är Katrineholms andra utlandsimporter med passaren Ashley Frost och centerspelaren Ingrid Hansson, bägge från USA. Ashley är en erfaren spelare som gör bra val i sitt passningsspel och Ingrid är en väldigt fysisk spelare med stor närvaro vid nätet.
 
Sollentuna leds som vanligt av poängdrottningen Sara Mild som behövs i sin bästa form på söndag. Matchen blir också speciell för Magdalena Persson Kjessel som förra året spelade med Katrineholm och då vann SM-guld. Maggis starka blockspel blir en viktig kugge för Sollentuna i att få tag på Natalja och Taru. Att Maggi är laddad kan man bl a se i ett litet filmklipp på Sollets Facebooksida http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150349992840646&oid=326015621768&comments


Dave Egan, damlagets headcoach, säger så här inför matchen:
 
– We’ve had a great week of practice and the team is really looking forward to this match. We know that Katrineholm is a very strong offensive team who sideout very well. We’ll need to keep a high standard of service pressure and keep our own sideout consistent.


Matchen spelas:


Sollentuna – Katrineholm, söndag 12 december kl 17:00 i Sollentuna Sporthall