Platt fall för Sollentunas C herrar

Sollentunas C herrar spelade på torsdagskvällen borta mot Södertelge B i division 2 Östra Svealand. Det började bra och såg inledningsvis ut att kunna bli en seger, men matchen bytte utseende i slutbollarna i första set och det blev istället platt fall och förlust med 1-3 (22-25, 22-25, 25-18, 16-25).

Första set inleds positivt med 2 anfallspoäng och ett block av Niclas. Sollentuna leder 8-6 men blir sedan lite passiva och ligger under 14-15, 16-17. Man står framför allt lite förmycket på hälarna och avvaktar istället för att ta initiativ, men så gör man ett ryck med 2 anfalls poäng av Axel, ett av Johan och Niclas vilket leder fram till en 20-17 ledning. Den ledningen borde man kunna hålla undan till setvinst men vid 22-20 så gör man två enkla anfallsmissar, förlorar en tryckduell samt blir nerblockade och istället för setvinst blir det 5 raka poäng till motståndarna och ett tråkigt 0-1 underläge.

I andra set hamnar man under 4-8 men är ikapp till 10-10. Lagen följs till 14-14 men sen har C herrarna fasligt svårt att producera egna poäng och man släpper enkelt greppet om andra set, för underläge 16-21 är för stort även om man jobbar hårt på slutet. Servemottaget fungerade för långa stunder inte som det skulle men störst problem hade Sollentuna i försvarsarbetet där man inte hittade rätt positioner.

Till det tredje setet så upprepas taktiken igen och det är bättre disciplin på att följa den på plan också. Resultatet låter inte vänta på sig och man leder 10-6, 15-10 och 19-12. Taktiskt servande ger Sollentuna enklare och mer förutsägbara anfall att försvara sig mot. Här spelar man som ett lag och lyckas bättre i försvarsarbetet. Kommunikationen på plan är även den klart bättre vilket gör att man inte bjuder bort lika många poäng på egna misstag som i de tidigare seten.

Tyvärr så blir det platt fall i fjärde set där det inte är många rätt i aktionerna. Servemottaget sitter inte alls och man börjar i ett svårt 3-7 underläge där man låtit hemmalaget få ett par allt för enkla servess. När man som bäst behöver poängen för att skapa kontakt så kommer misstagn istället och 9-12 blir till 10-16 och 11-18 där alla på plan förstår att det inte är så stor chans för ytterligare ett set.

C herrarna spelar godkänt i knappt två set med gör därtill drygt två set som kan sorteras in bland säsongens sämre. Naturligtvis skulle första set ha vunnits och hade det funnits bättre disciplin att hålla sig till taktiken så hade det funnits en vinstchans. Det är historia och förlusten samt poänglösheten är ett faktum. Som vanligt gäller att glöma det som varit och fokusera på nästa match.