AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar vinner borta mot Linköping

Sollentunas herrlag vann på söndagskvällen bort regerande Svenska Mästarna, Linköping. I de två inledande seten var Sollentuna klart bättre och egentligen skulle matchen avslutats i tredje, men det blev ingen rytm i spelet och segern blev 3-1 (25-18, 25-19, 22-25, 25-22).


 

Sollentunas herrar besegrade Falkenberg med 3-0 senast och frågan var om man lyckats bevara det fina spelet till matchen mot Linköping. Linköping ligger i tabellens undre halva vilket kanske överraskar en del, inte minst dem själva. 


Första set startar bra för herrlaget och man leder med 8-3 och 16-10 och styr setet helt, framför allt via bra block och servemottag. Andra set startar med en 8-0 ledning i Dave Egans serverunda där hemmalaget helt enkelt inte kan sideouta. Strax därefter har före detta Sollentunaspelaren Albin Eriksson, nu i Linköping, en bra serverunda som jämnar ut setet lite poängmässigt men i övrigt så är det fortfarande Sollentuna som har greppet i matchen med fortsatt bra block och servemottag.


I tredje setet tar Linköping två viktiga poäng vid 5-6 och leder 5-8 i första tekniska timeouten. Sollentuna har inte flytet här men kämpar ändå sig ikapp till 15-16 och man leder faktiskt med 19-18. Men istället för 20-18 blir det 19-19 då en klar touch inte är lika klar i domarens ögon. Vid både 20-21 och 22-23 så bränner Sollentuna bra anfallslägen och logiskt så vinner man heller inte setet när man inte vinner de viktiga poängen. Det sista setet liknar det första med ledning 16-10 och 21-16. I slutet slarvar herrarna lite och siffrorna blir jämnare än vad det egentligen var.


Bäst i Sollentuna poängmäsigt var Diego da Gama Felicissimo med 29 poäng, varav 5 block och ett servess. Att Sollentunas centrar, Mattias Andersson och Peter Jonsson, gjorde en bra match syns i att de är de bästa poängplockarna efter Diego. Mattias gör hela 15 poäng, 9 anfall och 7 block, medans Peter gör 8 poäng på anfall och 3 på block. Liberon Peter Hodor gör en av sina bästa matcher den här säsongen med servemottagnings siffor på 90% positiv och 65% excellent.


Största hotet i Linköping stod centern Andreas Berlin för som både var svårläst och svårstoppad vid nät och dödade i stort set varje pass han fick. Välförtjänt blev han också utsett till matchens lirare i hemmalaget. I Sollentuna fick Dave Egan priset som bäste spelare.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar segern:


– Vi gör det vi skall idag men har en bra bit kvar till vår maxkapacitet. Med fungerande block och servemottag hade Linköping svårt att få tag på oss. Diego är som vanligt farlig men våra centrar är det som gör starkaste insatsen i dagens match. Vi servar bättre och bättre men har även här finns det utrymme för förbättring. Tre poäng på bortaplan är alltid skönt, fast setförlusten var onödig. Nu laddar vi för Lund hemma och ser därefter fram emot Örkelljunga borta innan juluppehållet.


Nästa match:


Sollentuna – Lund, söndagen 12 december kl 14:30 i Sporthallen (inte Satelliten)