AKTUELLT

Vaccinationsbevis

styrelsen

Uppdatering 2022-01-19: Från och med 12 januari krävs uppvisande av vaccinationsbevis för myndiga vid evenemang med 50 personer eller fler.

Sollentunas B damer vinner igen

Sollentunas B damer vinner en komfortabel seger mot Säter i damernas division 2 Norra Sveland. B damerna var aldrig hotade och kunde via bättre bollkontroll, serve och anfall snabbt inkassera ytterligare 3 poäng. Segersiffrorna blev 3-0 (25-13, 25-15, 25-15).


 

I en kylslagen Arena Satelliten, där termometern kämpade för att knappt nå upp till 16 c, så tog Sollentunas B damer emot Säter för match redan kl 12:00. Borta var dekorationen, vimlet och feststämningen från 50-årsfirandet dagen innan och man var mao tillbaka till vardagen.


Division 2 Norra Svealand har utkristalliserat sig till en toppstrid mellan trion Stockholms Vingar, Vallentuna och Sollentunas B damer. Hittills är det lite fördel Vallentuna som bara har tappat poäng mot Sollentuna i 3-2 matchen. Sollentuna och andra sidan besegrade Stockholms Vingar med 3-2, så det är jämnt i toppen.


Matchen startar med ett 1-4 underläge och kanske skulle det kunna bli lite spännande, men därifrån drar Sollentuna ifrån och i två rotationer servar de i princip hem setet. Säter har svårt med de pressade servarna. Andra set blir ingen större skillnad och Sollentuna tar en klar 9-4 ledning som blir till 17-9 innan man slår av på takten lite. I det tredje setet så tillåts Säter hänga med upp till 10 innan det återigen är framförallt servarna som drygar ut försprånget till Sollentunas fördel.Roligast att se var Petra Strömwall och Towe Lindblom som bägge delade på högerkanten och som gjorde det bra rakt igenom hela matchen.


Att säga att det är jämnt i division 2 Norra Sveland vore att ljuga. Nivån mellan toppen och botten är ganska stor och de tre topplagen har hittills bara tappat set mot varandra. Serien avgörs i matcherna mellan topptrion och matcherna därimellan är lite av en transportsträcka.


Nästa match:


Sollentuna – Sätra, söndagen 19 december, kl 12:00 i Arena Satelliten