AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna vinner över Svenska Cupmästarna Falkenberg

Ett inspirerat herrlag från Sollentuna besegrade Falkenberg i tre raka set på sena lördagseftermiddagen. Trots att halläningarna hade två setbollar i första set så var Sollentuna denna kväll minst ett nummer för stora för Falkenberg och siffrorna 3-0 (27-25, 25-21, 25-22) återger inte helt det övertag som Sollentuna hade.


 

En vecka fick nyblivna mästarna i Svenska Cupen njuta av sin vinst innan det var dags igen för ny match och bortamatchen mot Sollentuna blev nog inte den fortsättning som Falkenberg tänkt sig. Förlusten blev snabb och resolut och det var bara att packa för hemresan.


Matchen var för publiken inte en fulländad upplevelse. Det var två taktiskt spelande lag som likt två brottare lite avvaktande försökte få grepp på varandra. Från Sollentunas sida så blev matchbilden som man förutspått där Falkenbergs Kyle Gramit fick de flesta passen och de bollar som inte gick till honom hamnade istället hos andra kantproffset Marc Richardsson.


I första set följs lagen åt men Falkenberg lyckas vända 21-22 till 24-22 och skaffa sig två setbollar. Just där visade Sollentuna vilja och kämpaglöd då man vänder och vinner första set med 27-25. I andra set har Sollentuna ledningen med 8-6, 16-12 och 21-16 och Kyle Gramit har stora problem att inte bli nedblockad varje gång han får pass. Andra set vinns med 25-21 men det borde egentligen varit lite större marginal. I tredje set är gästerna först till bägge tekniska timeouterna med uddapoängen via rent sluggerspel, men därefter tightar Sollentuna till det och går förbi till 21-19. Vid 23-21 vinner Sollentuna en viktig rallyboll som ger dem det försprång man behöver. Falkenberg sideoutar till 24-22 men avslutar själva matchen därefter med en rejäl servemiss.


I Sollentuna var lagkapten Martin Yngerskog på riktigt spelhumör och visade vägen för sitt lag med bra anfall, block och djävlar anamma. Dave Egan fick priset som matchens bästa spelare i Sollentuna, men hela laget gjorde bra aktioner på plan. I Falkenberg gick priset till bäste spelare till liberon Johan Olsson.


Bästa poängplockare:
Sollentuna: Martin Yngerskog och Diego da Gama Felicisimo, 11p
Falkenberg: Marc Richardsson 13p, Kyle Gramit 11p


Så här säger Lars-Göran “Snillet” Eriksson, herrlagets headcoach, om segern:


– Matchen såg ut som vi trodde. Sollentuna lyckades spela taktiskt i de viktiga bollarna och gjorde där rätt val. Det var inte årets bästa volleyboll från något av lagen kanske, men Sollentuna var det jämnaste laget. 3-0 är 3-0 och visst var det skönt att vinna med de siffrorna mot nyblivna Svenska Cup mästarna.


Nästa match:


Linköping – Sollentuna, söndagen 5 december kl 16:00 i Linköpings sporthall