AKTUELLT

Beachläger 2020 - Ingen sommar utan läger!

admin

WOHOO, det blir läger även i sommar för Sollentuna volley Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 26 (måndag 22 juni till och med fredag 26 juni ) för dig som spelar 4-manna, 6-manna, beachvolley eller är intresserad av att prova på volleyboll. På grund av de rådande ...

Bra spel mot serieledarna för Sollentuna C damer räckte inte

Sollentunas C damer spelade på tisdagskvällen en veckomatch borta mot serieledande Södertelge B i division 2 Östra Svealand. Trots bra spel i framför allt två set lyckades man inte ta med sig en poäng hem utan förlorade med 1-3 (17-25, 25-20, 13-25, 22-25).

Efter segern senast i lördags och med en bra måndagsträning i kroppen så var det ett Sollentuna med självförtroende som åkte till Brunnsängshallen för bortamatch kl 20:15. Södertelge B leder segern och är hittills obesegrade. Denna kväll hade hemmalaget förstärkt med spelare ur A-laget, vilket kanske till en del förklarar lagets tabellplacering.


I första set hamnar Sollentuna i två svackor där det Södertelge tillåts göra förmånga poäng i rad. Underläge direkt 1-6 samt att man rycker från 7-10 till 7-16. På övriga bollar visar C damerna att de är med och fajtas och i andra set tar man en 9-2 ledning med det spelet. Trots att Södertelge knappar in är det Sollentunas set där man blockar och spelar försvar bra samt vinner viktiga bollar.bild från matchvideon


Känslan inför tredje set är att det är en öppen affär, men vid 6-7 så upprepas bekymren från första set och man tappar 6 raka poäng och har inte någon riktig chans i setet. Frågan var om C damerna skulle lyckas ta matchen till skiljeset. Fjärdeset är det jämnaste av alla i matchen där inget lag rycker. När ställningen är 17-18 gör C damerna en servemiss följt av ett anfall som går precis ut. Man slutar inte kämpa utan jämnar till ställningen till 20-21 men därifrån vinner hemmalaget två viktiga poäng som gör att underläget blev för stort.


C damerna disponerade tillgängliga spelare så att man spelade tvåpassarsystem. Laget gjorde två riktigt bra set i andra och fjärde, där man visar kvalitet i det övre registret, men har framför allt i första och tredje set för stora problem med det enkla spelet. Det är de bägge passarna Sophie och Sandra som tillsammans med Carro som stod för den jämnaste insatsen i matchen.


Nu är det två välbehövliga helgers via för laget innan serien fortsätter.


Nästa match:


Bromma B – Sollentuna C, söndagen 12 december kl 19:00 i Forsgrenska