AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

F95:s Gröna VK vann Fu17 i Eskilstuna 2010-11-20

Glädje var total när vi vann Fu17 i Eskilstuna med många derbymatcher, 5 av 9 lagen var från Sollentuna (95:or 1 lag, 96:or 2 lag samt 97:or 2 lag). Pga av snö så kom vi på tok för sent 8.52 kom vi in i hallen och 9.00 skulle det starta. Trög start blev ett bra slut.

Vi började mot våra 97:or On and On. Vi blev överraskade hur de börjde matchen. Blockade ner oss överallt samtidgt som de fick upp alla bollar. On and On vann ett jämt set med 25-23. I andra set hade vi, Gröna VK fått upp värmen, det var inget snack om saken 25-13. I tredje set gick On and On upp till ordentlig ledning, men kändes som om nervositet kom in samtidigt som vårt något kraftfulla spel avgjorde detta jämna set. Gröna VK vann med 19-17 i avgörande. Vilken framtid 97:orna kommer ha, fantastiskt spel för att just börjat med 6-manna spel. 2:a matchen mot Eskilstuna var ingen ingen match 25-12 25-13 till oss.


Semifinal mot Södertälje, som vi blockade bort helt i förra omgången. Denna gång ville de mer med mycket bra servar. Vi ledde hela första set men tappade i slutet och förlorade med 22-25. I 2:a set var vi överlägsna 25-13. I 3:e set kom vi snabb i underläge med 0-5, gick upp till 7-6 för att till sist vinna med 15-13.


I finalen mot 96:orna Uno, var vi ordentligt taggade efter förlorat de 2 senaste matcherna med 1-2. Finalen blev inte vad den borde bli, var ganska avslagen tillställning, tror att Uno saknade Diana rätt ordentligt. I första set gick vi upp till 14-2 efter 5 servess och Unos 2 poäng var på servmiss från oss, vi var helt överlägsna i detta set vann med 25-11 utan att direkt förta oss. I 2: set gjorde vi vad vi skulle säker vinst med 25-19. Astrid gjorde ingen hoppserv på matchbollen. Kul att se att Lina K tittade var är det tomt när hon skall serva. Är övertygad om att Uno kommer tillbaka starkare till nästa gång.


Tycker att det blev en riktig trevlig tillställning med många jämna matcher. Asena spelade som libro på ett utmärkt sett, hela spelet blev lugnare. Hanna ville dock även spela i baklinjen, det är inte alla som alltid är nöjda.


Poängdrottning blev Bella med 27 aktiva poäng vilket motsvarade 15 av vad hela laget tog under dagen, inte nog med det hon blev även bästa +/- tjej med en kvot på 5,4 (aktiva poäng i förhållande till misstag). Bra jobbat Bella.


Vi som spelade denna dag var:



Anna A, Asena, Hanna, Bella, Ester, Linnéa


Lina K, Lasse, Hedvig och Astrid


Glömt matchtröjor denna gång hade Astrid och Linnéa gjort.


 


Kul att se att 5 tjejer hade sina föräldrar på plats trots det var lång bort.