AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas C herrar vinner derby mot Solna

Sollentunas C herrar vinner är skön seger i derbyt mot Solna i Division 2 Östra Svealand. Lagen har mött varandra de senaste tre säsongerna och det har alltid varit en het derbykänsla mellan lagen från grannkommunerna. Så var det även nu och glädjande nog var det Sollentuna som drog längsta strået med 3-2 (25-16, 20-25, 25-19, 24-26, 15-12).


 

Sollentunas C herrar hade sett fram emot mötet med Solna ända sedan förra matchen i mars. Laget kom inte helt med full trupp då en Universitetstenta satte stopp för Erik Forsgren. Men resten av laget var sugna och Calle han inte mer än avsluta bronsmatchen i Svenska Cupen mot Hylte förens han i ilfart åkte till B-hallen nästa uppdrag.


Första set startar och det är hemmalaget som gör få misstag och har en anfallsglädje vilket gör att resultatet blir hela 25-16. Tyvärr rinner glädjen det över lite och man startar svagare i andra set, men vi 5-13 börjar man jobba igen. Tyvärr kommer man inte närmare än 20-25, fast vid 20-23 kändes det som om man hade en chans.



Ludde i servemottag


I tredje set vill man mycket men förmår desto mindre. 3-9 känns oroväckande illa men då kommer det glimrande spelet från första set tillbaka och matchbilden vänder totalt. Man tar för sig, sliter i försvar och är förbi vid 15-13. Vid 19-16 gör Axel Hermansson ett mycket viktigt singelblock på Solnas bäste spiker. Musten går lite ur bortalaget och setsegern känns säker.


I fjärde set är det jämt och det är kamp hela vägen. Sollentuna vet att det är tre poäng som står på spel och vill inte gärna låta matchen gå till skilje. Calle servar i slutet av fjärde set fram laget till ett bra läge. Man har 23-20 och även matchboll vid 24-23 men det vill sig inte riktig. Vid 24-25 gör Johan Silhammer ett klockrent högeranfall men problemet är att domaren inte hinner se att bollen med marginal sitter innanför linjen. Tyvärr försvinner setet på ett tveksamt domslut som var illa tajmat, men den totala domarinsatsen var ändå bra och detta är sånt som händer.



Block av Mackan och Ludde


Skiljeset startar med ett 0-2 underläge men Sollentuna leder 8-6 vid sidbytet och servar sedan vidare bra. Mackan Forsgren gör två raka servess och skaffar matchbollar vid 14-9. Firandet börjar lite förtidigt och det är inte förens Johan sätter ett dropp vid 14-12 som matchen stängs.


Totalt sett är detta C herrarnas bästa insats hittills av de tre matcherna man spelar så här lång. Många förtjänar beröm. Niclas Bångman gör många viktiga block och även centeranfall. Lagets minsting, Ludde von Sydow, får en tuff roll men löser det utmärkt i både block/försvar samt anfall. Johan Silhammer sätter inte bara matchbollen utan sköter högerkanten snyggt och Mackan Forsgren är mannen som serverar pass under alla seten. Dagens arbetshästar som kvitterar ut allra högsta betyg är Axel Hermansson och Calle Ljung, framförallt för inspirerat anfallsspel, konstant slit och härligt lagspel.



Axel anfaller, Niclas, Ludde och Mackan täcker upp


Lagets högstanivå räcker långt i division 2. Serien har drabbats av många avhopp och de få matcherna gör att laget mest kämpar med att få matchspelet att stämma. Få matcher gör att misstag och svackor blir dyrbara. Men spelglädjen finns och idag visade vad man kan.



Axel och Johan i servemottag


Nästa match:


Innan jul har C herrarna bara kvar den uppskjutna matchen mot Södertälje B. Den matchen spelas troligen i början av december.