AKTUELLT

Vaccinationsbevis

styrelsen

Uppdatering 2022-01-19: Från och med 12 januari krävs uppvisande av vaccinationsbevis för myndiga vid evenemang med 50 personer eller fler.

Sollentunas B damer vinner mot serieledarna

Sollentunas B damer ställdes på lördag eftermiddag mot Stockholms Vingar i Forgrenska. Stockholms Vingar ledde innan mötet Division 2 Norra Svealand och Sollentuna låg trea. Slutresultatet blev 3-2 (23-25, 25-22, 23-25, 25-20, 15-7).


 

I serien är det 3 lag som är en klass bättre än de övriga lagen och det är dessa två lag plus Elverket Vallentuna, som vann i en tuff femsettare mot B damerna senast. Även denna match gick till fem set men nu med den skillnaden att Sollentuna stod som segrare.


Matchen skulle börja kl. 16:00 men eftersom matcherna innan dragit ut på tiden försköts matchstarten till 16:30. Men när väl matchen kom igång spelade Sollentunatjejerna riktigt bra och kunde till största delen föra spelet. Men tyvärr kom det lite för enkla misstag i slutet och Stockholms Vingar kunde dra ifrån och vinna setet.


Set 2-4 såg ungefär likdana ut lagen fäljs åt och det är de sista bollarna som avgör vilka som vinner. När Sollentuna kunde minimera sina misstag vann de också setet. Framförallt var det block-försvarsspelet som var den avgörande faktorn och där hade Sollentuna svårt att få till sina positioner och alla väntade på att någon annan i laget skulle ta tag i taktpinnen.


Så efter fyra set stod det då 2-2 och nu skulle matchen avgöras i ett femte set. När B damerna gick ut på plan i det femte setet kunde man se att de bara ville vinna, kanske eftersom de i slutet av fjärde set hade börjat få ordning på block-försvarsspelet, men kanske framförallt för att de är utpräglade vinnarskallar. Sollentuna snabbt gick fram till 5-0 och Stockholms Vingar hade ingen chans att stå emot. Sollentuna fortsatte att trycka på och kunde enkelt vinna med hela 15-7.


Om Sollentunatjejerna kan spela som de gjorde i det femte setet hela tiden kan de vinna sin serie, men det gäller att de hela tiden ger allt i block-försvarsspelet. I anfall har de ett betydligt bredare register än Stockholms Vingar och de flesta andra lagen i serien, så det kommer att vara försvarspelet som kommer att avgöra vilka som står som vinnare i serien


Segern innebär att Sollentuna B i den något haltande serien avancerar till andra plats. Leder gör just Stockholms Vingar med en poäng mer och trea ligger just nu Elverket Vallentuna.


Nästa match:


Sollentuna B – Säter, söndagen 28 november kl 12:00 i Arena Satelliten