Viktigt seger för Sollentunas C damer

Sollentunas C damer tog en viktig seger under lördagseftermiddagen då man vände ett 1-2 underläge till vinst mot Stockholms Vingar B. Laget har spelat många jämna set i Division 2 Östra Svealand Damer där marginalerna tyvärr hamnat på fel sida, så dagens seger var ett skönt trendbrott. Segersiffrorna blev tillslut 3-2 (22-25, 25-21, 16-25, 25-22, 17-15).

Läget i laget kunde kanske ha varit lite bättre inför matchen med förkylningar och stukade fötter, men det är så det är i ett volleybollag kanske. Dessbättre kunde mästan alla spelare komma till spel och inför matchen hade man bestämt att nu var det dags att vända trenden.

Första set inleds helt ok och inledningsvis gör Helene massor med poäng som gör att man leder 17-12 och 21-18. Men därefter gör man för många egna misstag och bjuder ganska enkelt bort första set till hemmalaget med 22-25. Från 22 lika gör man tre raka anfallsmisstag och på sådant sätt vinner man inte i division 2.

Sandra passar

I andra set leder man igen 14-11 men tappar initiativet till Stockholms Vingar. Vid underläge 15-18 vaknar man igen och spelar helt plötsligt riktigt bra volleyboll och går förbi till 23-20 och vinner setet med 25-21. Stärkta av vinsten i andra set och det bra spelet byter C damerna uppställning till tredje set och inledningsvis går det bra, men vid 6-8 kommer ett riktigt ras där C damerna tappar spelet helt vilket gör att det två rotationer senare står 9-17. Hemmalaget behöver inte arbeta ihjäl sig för poängen här utan får bra hjälp av gästande Sollentuna, som sprider bollarna över hela Forsgrenska hallen.

I fjärde set är det bära eller brista. Antingen blir det förlust eller också ytterligare ett skiljeset. Spelglädjen finns där och man leder med 12-8, 13-10 men Vingar går ikapp till 18-18 och leder också med 19-20 innan Helene servar smart och Carolina kan avgöra setet med anfallspoäng så att setet vinns med 25-22.

Skiljeset inleds med 4-0 och 6-2 innan det går troll i spelet igen. Vid underläge 7-10 gör man egna anfallsmisstag igen och när det står 8-13 på resultattavlan känns det lite höpplöst, men tjejerna har inte slutat tro på vinst. Annie servar tufft och hjälper till att ta laget fram till 12-13. Därefter får Vingar matchboll men C damerna sideoutar, vinner näst boll på också och går fram till egen matchboll 15-14. Vid 16-15 blir det en lång rallyboll som tillslut Sophie avgör med ett anfall från högerkanten.

C damerna

Misstagen var många i matchen och den ganska stora publiken bjöds på en blandad underhållning. 3-2 segern ger två sköna poäng men kanske ännu viktigare är känslan av att klara av att vinna mot de bollsäkra äldre lagen i division 2. Dagens lirare i C damerna blir Emelie, Carro och Helene. Emelie gör en mycket stabil insats med säkert servemottag och starkt försvarsspel. Helene fortsätter att sänka bollar hårt samt dra hem många poäng till laget. Carolina gjorde en jämn match både framåt och bakåt, där bra försvarsspel varvades med smart anfallsspel.