AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dags för slutspel i Svenska Cupen

I helgen spelas slutspelet i Svenska Cupen och Sollentunas elitlag är med bland de fyra lagen i varje klass som gör upp om segern. Speciellt på damsidan har Sollentuna lyckats bra tidigare år med tre raka finaler samt två vinster som facit. Sollentunas Dave Egan åker därmed de dryga 30 minuterna upp till Uppsala med en laddad dubbelpipa i syfte att pricka dubbelt – både som spelare och coach.


 

Damernas svit de senaste tre åren är 2:a 2009, 1:a 2008 och 2007. Senast blev det alltså en finalförlust mot Lindesberg, men åren innan blev det Cupvinst mot Lindesberg respektive Svedala. Årets slutspel mellan de kvarvarande sista fyra lagen står mellan Sollentuna, Lindesberg, Hylte/Halmstad och Gislaved.


Klockan 11:30 på lördagsmorgonen spelas första semifinalen mellan Sollentuna och Hylte/Halmstad och 13:30 gör Gislaved och Lindesberg upp om den andra finalplatsen. Ser man till resultaten och tabellplaceringarna i elitserien så här långt borde enligt fysikens lagar Sollentuna och Lindesberg för tredje året i rad mötas i final på söndagen. Nu vet alla att cupspel är något annat där lag ur lägre serie samt tabellposition oftast lyckas slå ur underläge och de på pappret “bättre” lagen oftast får det fasligt tufft. Sollentunas damlag har hittills i elitserien visat god lagmoral och varit ett svårslaget lag på bortaplan, så om Dave Egan & the girls lyckas i semifinalen återstår alltså att se, men prognoserna ser i alla fall inte dystra ut.



Segrande laget 2008


Herrarna åkte ut i kvartsfinalen mot Tierp på försäsongen förra året och var inte så lyckliga över sin insats då. Desto bättre gick det sen i elitseriens första halva. I år har herrlaget fokuserat på en formtoppning mot slutspelet och är i semifinal via seger mot f d elitserielaget Säter senast. De fyra lag som gör upp om cupsegern är förutom Sollentuna, Örkelljunga, Falkenberg och Hylte. Hylte har återigen haft en tung start i elitserien och kämpar för att undvika jumboplatsen så här långt. Fast liksom förra året så är truppen man inleder säsongen med inte densamma som man avslutar den med och enligt klubbens hemsida har man förstärkt med ytterligare ett nytt proffs, denna gång från Tjeckien. De övriga tre lagen ligger i toppen av elitserien just nu vilket förhoppningsvis betyder att cupslutspelet borde kunna erbjuda den bästa volleybollen man kan se i Sverige på herrsida för tillfället. 


Sollentuna och Örkelljunga är första paret ut kl 16:00 i en semifinal där det förmodligen är gott om prestige. Bägge klubbarna redovisar öppet att de siktar på den ädlaste av medlajer i årets elitserie. Bäst hittills har Örkelljunga öppnat som fram tills senaste matchen mot Vingåker närmast såg oslagbara ut. Örkelljunga visade sig mänskliga senast i den knappa vinsten mot Vingåker med 3-2 och det ger lite extra spänning inför bataljen. Den andra semifinalen står men Falkenberg och Hylte och ser man till inbördes möte i elitserien så skall inte Falkenberg ha några större problem att avancera till final. Falkenberg är en taktisk lagmaskin nu ledda av rutinerade Patrick Aparicio som man aldig bör diskontera.


Om Dave Egan & the boys lyckas med en double barrel under lördagen får vi veta strax innan helgmålsringningen imorgon.


Resultaten kan följas på följande länk http://www.cupassist.com/resultater/vis.php?turn=sc_2010_1