AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Jomala-SVK D damer div 3 2010-11-14. Vi kom, Vi sågs, Vi segrade på 14 timmar

Nu är vi där vi hör hemma, vi leder div 3 Stockholm-Gotland Norra.  Det var en lång dag för att komma till serieledning. Start 07.00 och hemma 14 timmar senare 21.00 med en skön 3-1 seger.

07.00 skall vi åka från Sporthallen. 07.00 vaknar Lina M. En bil åkte först och en bil tog hand om de sena. Färja från Grisslehamn 10.00. Hungriga tjejer stormar till brunchen. När vi går till bilen kom Linnéa på att hon glömt jackan, det tog inte mång sekunder innan högtalarna på hela båten skrek ut “Linnéa till informationen”. När hon kom tillbaka ordentligt påhejad at lagkamraterna var hon kraftigt röd i ansiktet. Väl framme på Eckerö tog Astrid över kartan och pappa Erik följde instuktionerna, rakt till hallen kom vi. 1,5 timme före match, perfekt.


Dax för matchstart, men frågan är var mina tjejer var. När 3 spelare från Jomala servat ledde Jomala med 10-2, efter TO så vände vi och tog 23-8 och vann setet med 25-18, hälften av deras poäng var våra misstag. 2:a set var det inget snack 25-15 till oss, stabilt, även om Jomala missade mycket. Setets höjpunkt var att Hedvig gjorde hoppserv på setbollen med ett perfekt servess. I 3:e började Jomala få upp bollarna samtidigt som vi inte spelade alls förlust med 14-25 på 16 min. I fjärde set följes vi åt poängmässigt, även om jag aldrig kände någon oro för utgången. Vi 14-19 gick Astrid ner och servade och slutade inte förrän det stod 21-19. Lina M tog över servandet vid 22-22 vann 2 bollar så var det inte läge för någon hoppserv, men ett effektivt sevess och matchen var slut 25-22 och totalt 3-1. En eloge till Linnéa som gått in och passar trots dålig axel. 47% av våra poäng var egna aktiva, lite för lite medan vi bjöd Jomala på 47% av deras poäng, som är för mycket på denna typ av matcher. Lina M blev poängdrottning med 11 poäng, medan Astrid var bäst på +/- på 4,5.


Vi har nu gått upp i serieledning och har allt i egna händer om vi vill vinna serien.


På hemresan var det en härlig viltbuffé , liten tids vila för en lång bilresa hem. Tjejerna hade roligt även om jag tycker det tog lite mycket tid för en match.


Spelare denna dag Hedvig, Lina M, Astrid, Lina K, Linnéa, Ester och Astrid


Vi som körde och coachade tjejerna denna dag Lasse och Erik, tack för det.


Nästa match är mot Lidingö söndag 21/11 kl. 16.30 i B-hallen, därefter är det bara bortamatcher kvar före nya serien efter jul. Kom gärna och titta.