AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Volleyboll på skoltid i Vibyskolan

För femtontalet elever i Vibyskolan startar skolveckan inte som vanligt i skolbänken utan med ett träningspass i volleyboll. Det är en blandning av spelare ur olika träningsgrupper från Sollentuna Volleyboll som går på Vibyskolan men även elever som inte tränar volleyboll på fritiden.

Många skolor i landet skaffar sig profiler och av idrottsprofilerna är kanske fotbollen dominerande. Till läsåret 10/11 så blev det även en fotbollsprofil på Vibyskolan, men traditionens makt är stor och i Sollentuna är volleyboll tradition. I från kommundelen Viby har många medaljörer kommit genom åren.


Sofia och Carolina i 9:an ville samla alla som tränar volleyboll i skolan och bildade en volleybollgrupp på något som kallas elevens val. Med rektor Kristina Haponens hjälp lyckades man få en halltid på måndags morgonen och så drogs det hela igång. När gruppen var ett faktum ville inte Sollentuna Volley vara sämre än att man premierar gruppens initiativförmåga och ställde därmed upp med bollar och tränare.



Gruppen är en blandning av 95-98:or, dvs årskurs 9-6, från Sollentuna Volleys träningsgrupper där man ges möjlighet att träna tillsammans i nya konstellationer. Extra roliga är också intresset från de som normalt inte tränar volleyboll på fritiden där speciellt en grupp killar är mycket välkomna.


Målsättningen för tjejerna har från början varit Skol-SM i mars där man vill förbättra det Skol-SM silver Vibyskolan tog i flickklassen förra läsåret. Om killarnas intresse håller i sig så kanske även skolan får ett killag i Skol-SM.


Rektor Kristina Haponen ser mycket positivt på dels gruppens initiativ och engagemang samt även Sollentuna Volleys del i det hela. Något för andra skolor att ta efter, kanske? 



övre: Carro, Amanda, Sofia L, Malin, Linnea, Sofia N, Linn
undre: Ludvig, Mille, André, Martin, Kalle, Fredrik M och Fredrik L
saknas: Carolina M