Vinst för Sollentunas herrar borta mot Habo

Sollentunas herrlag spelar en något svajig match på söndagen i Habo, men man tog sig i kragen när det gällde som mest och vandrade hemåt i natten men en 3-2 seger (25-18, 17-25, 25-22, 20-25, 15-6).

Första set startar bra för Sollentuna där Diego da Gama Felicissimo börjar bra med starkt anfallspel från både höger- och vänsterkanten. Diego spelade en stor roll i dagens match och gjorde hela 30 poäng i matchen.

Andra set var inget vidare för 08-orna där man blev fast i en rotation där en 16-15 ldning förbyttes till 17-25 förlust. I princip allt slutade här att fungera för Sollentuna och Adnan Herco kunde utan någon som helst motstånd vinna några viktiga poäng i transitionspel.

Sollentuna var tillbaka på spåret efter en 10 minuters paus inför tredje set och med förbättrat servemottaget blev Peter Jonsson och Matias Andersson i mitten glödheta med flera viktiga poäng.

Habos libero, Almir Ljutovac, spelade bra hela matchen igenom och var fjärde sets mest lysande stjärna. Utöver ett stabilt servemottag så gjorde Almir ett par fantastiska försvarsräddningar och upptäckningar som gav Habo en andra chans vid flera tillfällen. Med hjälp av hemmapubliken vann Habo fjärde set och säkrade en poäng.

I  skiljeset var det Sollentuna och Diego da Gama Felicissimo för hela slanten och Diego var lite för mycket för Habo att hantera. Sollentuna tog en tidig ledning och seglade iväg till en 15-6 seger mycket tack vare bra servande och framförallt bra block.

På tur härnäst för Sollentunas herrar är Svenska Cupen med semifinal mot Örkelljunga på lördag i Uppsala.