AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar besegrar Tierp hemma

Sollentunas herrar vann veckomatchen hemma mot Tierp på tisdagskvällen med 3-1 (25-23, 25-15, 18-25, 27-25) i en match som svängde lite fram och tillbaka och som blev riktigt sevärd i fjärde set. Redan nu på söndag är det dags igen för herrarna med bortamatch mot Habo.


 

Matchen mellan Sollentuna och Tierp tände inte riktigt till förrän i fjärde set. Innan dess hade hemmalaget vunnit ett jämt första set efter att ha legat under större delen av setet innan man lyckades vända poängtavlan till sin fördel på slutet. Både andra och tredje set blev väldigt ojämna.


I andra var det Tierp som inte alls fick till sitt spel och i tredje såg det ut som att Sollentuna trodde att man redan vunnit matchen då man så enkelt vann andra set. Samtidigt som Sollentuna slappnade av fick Tierp ordning på sitt anfallsspel och vann setet utan större motstånd.


I fjärde set svängde det fram och tillbaka, men Tierp såg lite hetare ut, främst genombra avslut av Kyle Masterson och Erik Brandsjö. Några riktigt långa och spektakulära bolldueller bjöds publiken på i detta set. I slutet av setet steg Peter Jonsson fram och stänkte dit några häftiga mittenanfall, vilket innebar att Sollentuna kunde vända setet till sin fördel efter att Tierp haft en setboll.


För Sollentunas del var det 3 viktiga poäng som togs den här kvällen, men det visade sig också att det finns en hel del moment som behöver förbättras om det ska bli en trevlig säsong. Tierp har det lite svårare på bortaplan, men är säkerligen ett svårslaget lag på hemmaplan. Plus i hemmalaget för servemottagningen som var betydligt bättre än förra matchen mot RIG.



Patrik Rumin i servemottag
foto: Tage Olsin, Olsin Sportfoto


Nästa match:


Habo – Sollentuna, söndagen 14 november kl 16:00, Habo Sporthall