AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Upp till bevis för Sollentunas herrlag

Sollentunas herrlag tar i tisdagens veckomatch i herrarnas elitserien i volleyboll emot Upplands stolthet, dvs Tierp. Efter senaste 2-3 förlusten skulle man kunna tro att det är ett något stukat gäng som kliver in på banan, men riktigt så enkelt är det inte i sportens värld och några bjudningar kan nog inte Tierp räkna med.


Matchen spelas 19:00 tisdagen 9 november i Arena Satelliten

Sollentuna gjorde en mycket blek insats senast borta mot RIG Falköping. Resultatet blev förlust 2-3, men det märkliga är nog mest att Sollentuna lyckades vinna två set och ta matchen till ett skiljeset. Naturligtvis var det lite extra känsligt att förlora just mot juniorerna på RIG, men så tänker inte Sollentunas herrlag. “De har en av elitseriens bästa vänsterspikers i Jakob (Wijk-Tegenrot), så det är inte undra på att de är bra”, kommenterade t ex Martin Yngerskog förlusten.


Matcherna mot Tierp har lite av derbykaraktär och bägge lagen kommer ihåg den tuffa kvartsfinalsserien i våras. Tierp har nästan ett helt nytt lag på banan denna säsongen, kryddat med två utlandsproffs, medan Sollentuna är raka motsatsen. Lagen har känt på varandra på försäsongen med träningsmatcher som gått åt bägge hållen. Att inget går som på räls är ingen nyhet och om Sollentunas herrlag är uppe i sadeln igen visar sig ikväll. Höstlovsveckan har det tränats hårt som vanligt och inför kvällens match är alla i truppen tillgängliga för spel.


Omgång 4 av Elitserien i volleyboll för herrar:


Sollentuna – Tierp, tisdagen 9 november kl 19:00 i Arena Satelliten


foto: Tage Olsin, Olsin Sportfoto