AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

F95 i Kungälv med skada, bra spel och ny spelare

Sofia skadad i Kungälv igen. Välkommen till Sollentuna Volley Bella


2008 stukade Sofia foten i semifinalen, 2009 stukade hon foten före Kungälv och fick inte vara med samt i år fick hon spricka i handleden och åkte hem med gips. Isabelle (Bella) är ny från Stockholms Vingar, jättekul att ha dig med hos oss.

Vi åkte med 2 lag på totalt 13 spelare, så skador var inte aktuellt.


Vinröda VK fick inte till det i gruppen utan förlorade med 0-2 mot Gislaved 96-1, 0-2 mot Falkenberg 1 samt 1-2 (12-15 i avgörande) mot Sarpsborg (Norge) hvit. Vi hade bra servmottaning och mycket bättre spel än tidigare. I slutspelet på söndag så visades ännu bättre takter 2-0 mot Sarpsborg blå och 2-0 mot Falköping/Vara. Detta innebar en 11:e plats. Sayna och Sara har verkligen gått framåt både defence och anfall är med mycket mer på banan. Asena kämpade bra som vanligt i passarrollen. Olli tar bra ansvar som center. Anna visade att hon kan fler platser än center, fick gå högerspike, vilket hon skötte bra. Helgens poängdrottning blev vår nya Bella med 31 poäng. Bellas aktiva sätt på banan gör att vi kommer ha mycket nytta av henne.


Gröna VK började gruppen mot Falköping/Vara vinst med 2-0 25-11, 25-8. Vi var ett nummer för stora, servade ut dem med Lina K som främsta servplacerare. Matchen mot Värnamo skulle vara gruppfinal. Värnamo leder med 23-20 då Hedvig går till serv, 5 bra servar senare har vi vunnit setet med 25-23.  2:a set 19-25 efter bra serv och pass av Sofia samt grymma smashar av Lina K. Efter setet har Sofia riktigt ont i tummen, vi tejpar lite (som hon sedan slänger av sig). Det blev ett nervöst 3:e set där ingen vågade. Vi hade dålig servmottagning och förlorade med 6-15. Detta innebär svårare lottning i A-slutspelet. Matchen var verkligen en sån match man vill spela, verkligen kul. Sofia åkte efter matchen till sjukhuset för att rönka handleden. 3:e matchen mot Sjövalla spelade vi för Sofia. Linnéa som kör rehab för sin axel fick gå in och passa, och det gjorde hon mycket bra. snabbt set 25-5 till oss, total utskåpning. Lina K var den dominerande spelaren, det var hennes set. 2:a set kom vi in i deras lunktempo men vi vann med 26-24. I denna match tog vi 78% aktiva egna poäng av våra poäng, mycket bra.


I kvartsfinalen fick vi våra 96:or, Uno. Det blev en riktig holmgång och jämn match. Gröna Vk vann första med 25-23 efter att även här Lina K dominerat ordentligt främst defence men även anfall. 2:a set hade vi det tyngre, Uno hade otrolig defence och fick upp allt. Hanna blockade ned Diana 3 gånger i rad men de reste sig. Uno vann med 25-21. Avgörande set var det Uno som var nervösast, de vågade inte göra något med bollen. Uno fick dock till det bäst till slut och vann med 15-12. Oerhört besvikna Gröna VK tjejer. Det var en riktigt bra match, kul att se hur jämna vi är. Detta innebär att vi fick spela om 5-8:e plats. 96:ornas Due fick känna av vår besvikelse, vi körde över dem med 25-4, 25-12 snabbt 2-0. Nu skall vi till Mimershallen för att spela sista matchen. Snabbt till bussen för att ta oss till andra hallen och lunch, tyvärr hade arrangörerna inte lyckats ha koll på att det skulle komma buss. Efter ca 1 timme och många samtal så kom det ett antal personbilar så att vi kom fram. I matchen om 5-6:e plats mot Veddige, samtidigt som finalen gick i hallen brevid, var det ingen som kände för matchen. Efter oinspirerat spel vann vi med 25-23 och 25-20. 5:e platsen var vår. Vet att både coach och spelare hade mycket större förväntningar, denna gång hade vi marginalerna mot oss. Vad vi kan glädja oss åt är att utvecklingen i år ordentligt går framåt. Denna helg var det Lina K som mest var tongivande. Linnea gjorde mycket bra inhopp som passare. Hanna är alltid nyttig som center, slår över det mesta. Dagens poängdrottningar blev Ester och Lina K på 45 poäng. 62% av våra poäng var egna aktiva, vilket är helt OK. 47% av motståndarnas poäng bjöd vi på. Här måste vi fortsätta att jobba på att minimera egna misstag.


I Gröna VK spelade:



Lasse, Ester, Hedvig, Linnéa, Lina M


Sofia, Hanna och Lina K


I Vinröda VK spelade:



Anna A, Malin (coach), Sara, Sayna, Isa (var skadad), Olivia


Asena och Bella